Slađana Perunović i Marija Vuković pete u Istanbulu

Slađana Perunović je trku na 1.500 metara završila je u vremenu 4:28,85 minuta i postavila novi crnogorski rekord u dvorani
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2013. 18:45h

Crnogorske atletičarke Slađana Perunović i Marija Vuković osvojile su peta mjesta na 8. dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu.

Slađana Perunović je trku na 1.500 metara završila je u vremenu 4:28,85 minuta i postavila novi crnogorski rekord u dvorani.

Ona je prošle godine zauzela drugo mjesto u trci na 3.000 metara, a, kako je saopšteno iz Atletskog saveza Crne Gore, u posljednjem trenutku je odlučila da trči na 1.500 metara.

"Bitno je da je Slađana učešćem na ovom takmičenju malo psihički rasteretila, poslije porodične tragedije koja ju je nedavno zadesila, zbog čega nije trenirala nedjelju dana. Samo obaranje rekorda Crne Gore predstavlja veliki uspjeh. Po ovom parametru, na otvorenom će imati rezultat ispod 4:20. Ona je dobro trenirala ove zime i očekuje je veliki broj takmičenja na međunarodnoj sceni, gdje će potvrditi svoje prave vrijednosti", rekao je Drago Musić, trener Slađane Perunović.

Poslije skoro godinu dana odsustva sa takmičenja, Marija Vuković je nastupila u skoku u vis i preskočila 174 centimetara.

“Što se Marije tiče, za vrhunske rezultate moramo još sačekati, jer je promjenom trenera Topića ona sada radi po treningu koji je sasvim drugačiji od Topićevog”, dodao je Musić.

Na šampionatu u dvorani “Ali Čakir” učestvovalo je oko 200 atletičara iz 12 država Balkanske atletske federacije.

Bonus video: