Navijači Novog Pazara zviždali himni Srbije i skandirali ime Adema Ljajića

Između ostalog, navijači Novog Pazara su skandirali i “mrzim Beograd” i ime fudbalera Fiorentine Adema Ljajića.
13 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2013. 17:32h

Navijači Novog Pazara, članovi grupe "Torcida", zviždali su danas za vrijeme intoniranja himne Srbije "Bože pravde", uoči početka prvog meča polufinala finalnog turnira odbojkaškog Kupa Srbije između Novog Pazara i Crvene zvezde.

Između ostalog, navijači Novog Pazara su skandirali i “mrzim Beograd” kao i ime fudbalera Fiorentine Adema Ljajića.

Selektor Srbije Siniša Mihajlović je, podsjećanja radi, odstranio Ljajića iz državnog tima u maju prošle godine nakon što Ljajić uoči prijateljskog meča sa Španijom nije pjevao himnu, uprkos potpisanom kodeksu ponašanja, koji nalaže da je pjevanje himne obavezno.

Predsjednik OK Novi Pazar Ismail Dupljak, međutim, tvrdi da navijači te ekipe nisu zviždali državnoj himni Srbije već selektoru fudbalske reprezentacije Siniši Mihajloviću.

"U hali "Pendik" se nije zviždalo himni republike Srbije, već je to jednostavno bio odgovor Siniši Mihajloviću. Naši navijači su čak nakon intoniranja skandirali ime Adema Ljajića i davali punu podršku našem klubu. Koristim priliku da se zahvalim i navijačima, koji su sve vreme navijali izuzetno fer i korektno, bodrili su naše igrače", kazao je Dupljak regionalnoj televiziji, i svoju tvrdnju potkrijepio time što nakon toga nije bilo nereda u hali.

Crvena zvezda je u polufinalu savladala Novi Pazar 3:0 (25:12, 25:15, 25:13), a u u finalu će igrati protiv kragujevačkog Radničkog, koji je u drugom polufinalu bio bolji od Vojvodine 3:1 (20:25, 25:19, 25:20, 25:17).

U Novom Pazaru, koji je danas i sjutra domaćin završnice Kupa Srbije, igraju bivši crnogorski reprezentativac i nekadašnji član Budvanske rivijere Hamza Zatrić, kao i Kemal Šećeragić, koji je nekoliko mjeseci nosio dres Budućnosti.

Finalni turnir Kupa Srbije prati i selektor "orlova" Igor Kolaković, proslavljeni crnogorski stručnjak.

Bonus video: