Podgorica: Oduzeti kokain i marihuana, uhapšena jedna osoba

Inspektori kod Veselina Gošovića (40) pronašli 20 grama kokaina i pet grama marihuane
85 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2013. 13:54h

Podgorička policija uhapsila je Veselina Gošovića (40), koji se sumnjiči da je bio u lancu ulične prodaje droge.

Gošović je uhapšen 22. februara u naselju Masline kada su inspektori kod njega pronašli 20 grama kokaina i pet grama marihuane.

“Policijski službenici su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolisali V.G, koji je tom prilikom pokušao da pobjegne, u čemu je spriječen. Kad je pokušao bijeg, od sebe je odbacio dva manja pakovanja sa oko 17 gr kokaina koji su izuzeti. On je potom lišen slobode”, navodi se u policijskom saopštenju.

Policajci su zatim, postupajući po naredbi Vi šeg suda u Podgorici, pretresli stan Gošovića u naselju Drač, u kojem su pronađena još dva manja pvc pakovanja sa oko tri grama kokaina i jedno pakovanje sa oko pet grama marihuane.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se V.G. u dužem periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet kokaina. On je, kako se sumnja, kokain nabavljao od za sada nepoznatog lica, u količinama od 20 gr i više i držao u stanu koji je koristio. On je kokain prepakivao u manja pakovanja od po jednog grama, koja je potom stavljao u ulični promet”, stoji u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni Gošović je juče ujutro, uz krivičnu prijavu priveden višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kokain i heroin su upućeni Forenzičkom centru na vještačenja, nakon čega će se znati precizna količina i svojstva oduzete droge.

Galerija

Bonus video: