Na granici sa Albanijom spriječen šverc oko 41 kg skanka

Droga je bila skrivena u specijalno napravljenom duplom dnu u podu i kontrolnoj tabli vozila
3 komentar(a)
skank, Sukobin-Murićani, Foto: Uprava carina
skank, Sukobin-Murićani, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 23.02.2013. 10:01h

Službenici Uprave carina i Uprave policije, u saradnji sa policijskim službenicima Republike Albanije, sinoć su spriječili krijumčarenje oko 41 kg skanka.

Detaljnim pregledom putničkog motornog vozila, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljala albanska državljanka M.L. (29), a u kojem se, na mjestu suvozača, nalazila i P.I. (32), pronađena su 42 PVC pakovanja različite veličine.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, u pakovanjima se nalazila suva biljna materija za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne količine oko 41 kg.

Droga je bila skrivena u specijalno napravljenom duplom dnu u podu i kontrolnoj tabli vozila.

"U skladu sa protokolom o radu Zajedničkog Graničnog prelaza Sukobin-Murićani, lica, droga i vozilo su predati pripadnicima Uprave policije Republike Albanije na dalje postupanje", navodi se u saoštenju UC.

Od početka godine, na ovom graničnom prelazu, carinski i policijski službenici zaplijenili su 111 kg skanka i 8,132 kg heroina (u objavljenim preliminarnim rezultatima navedeno je da se radi o oko 7,5 kg, heroin je precizno izmjerila policija Republike Albanije i utvrđeno je da se radi o 8,132kg).

Bonus video: