Pajović tvrdi da je morao uzeti pravdu u ruke

Kazao je da mu je advokat na jednom ročištu kazao: “Ti i tvoja porodica, i smrt tvoga sina me ne interesuje” i da ga je to jako uvrijedilo
248 pregleda 12 komentar(a)
Zoran Pajović, Foto: Zoran Đurić
Zoran Pajović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.02.2013. 16:25h

Podgoričanin Zoran Pajović, optužen za ubistvo advokata Vlada Bjekovića, izjavio je juče u Višem sudu u Podgorici, da žali zbog tragedije i da je uradio sve da do nje ne dođe, ali da se za pravdu nije mogao izboriti kroz institucije sistema.

On je, pred Vijećem sudije Radomira Ivanovića, ispričao da je Bjekovića upoznao na ročištu 2007. dok je ovaj zastupao Lovćen osiguranje u sudskoj parnici za naknadu štete, nakon smrti njegovog petogodišnjeg sina Đorđija u saobraćajnoj nesreći.

On je juče rekao da je Bjeković “sabotirao suđenje i otežavao postupak naplate štete”.

Kazao je da mu je advokat na jednom ročištu kazao: “Ti i tvoja porodica, i smrt tvoga sina me ne interesuje” i da ga je to jako uvrijedilo.

“Advokat Bjeković je rekao da će nam isplatiti 101.430 eura što je dva puta manje od prvog dogovora... Meni je neko rekao da je razliku između 101.000 do 270.000 eura 'Lovćen osiguranje' zadržao za sebe. Shvatio sam da sam prevaren”, kazao je Pajović.

Svjedok Goran Čarapić, rekao je da je, kao direktor Lovćen osiguranja, prisustvovao sastanku na kome je dogovarano poravnanje.

“Ja tada nijesam pominjao nikakvu cifru za isplatu naknade štete. Pajović je pominjao cifru od 300.000 eura. Moguće je da je bio predlog porodice Pajović na iznos od 270.000 ali to nikada nije dogovoreno”, kazao je Čarapić.

Prema optužnici, Pajović je 8. novembra 2012. godine iz revolvera ispalio više hitaca Bjekoviću u leđa. Nakon što je pao na trotoar, ispalio još nekoliko u grudi, od čega je advokat preminuo.

Suđenje se nastavlja 29. marta.

Bonus video: