Škerovići na slobodi, Bulatović preuzeo krivicu

Bulatović, koji se sam prijavio, odranije je poznat organima gonjenja. On je već odslužio kaznu zbog šverca droge
104 pregleda 142 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2013. 10:51h

Nakon dvodnevne farse, Rajko Škerović i njegov sin Pavić pušteni su juče na slobodu, a njihov sugrađanin Veljko Bulatović sam se prijavio policiji i kazao da njemu pripada droga pronađena u objektima barskih biznismena.

Škerovića i njegovog oca Rajka, uprkos predlogu Višeg tužilaštva, istražni sudija Miroslav Bašović pustio je iz pritvora.

On navodno nije našao dovoljno dokaza zbog kojih bi im odredio pritvor, a na takvu odluku Bašovića, Više tužilaštvo odgovorilo je žalbom o kojoj Vijeće Višeg suda sinoć nije raspravljalo.

Škerovići su u četvrtak najrpije uhapšeni, nakon što su policijski inspektori u njihovim objektima pronašli ogromnu količinu novca, droge i oružja.

Oni su potom pa pušteni, da bi, nakon konsultacija vrha MUP-a i Višeg tužilaštva, istog dana bili ponovo privedeni.

Bulatović se juče ujutro, u pratnji advokata, sam prijavio barskoj policiji.

Tamo je, prema informacijama “Vijesti”, kazao da je droga njegova i objasnio kako je završila u apartmanu mlađeg Škerovića, nakon čega je priveden u tužilaštvo na saslušanje.

TV prilog: Svetlana Đokić

On je, prema nezvaničnim informacijama, rekao da je navodno u emotivnoj vezi sa jednom od sestara Pavića Škerovića, zbog čega je imao nesmetan pristup ključevima od njihovih objekata.

Bulatović je tužiteljki Ljiljani Lakić izjavio da je sam došao do apartmana i tamo sakrio drogu. I u tužilaštvu je ponovio da je u vezi sa kćerkom Rajka Škerovića i da je imao nesmetan pristup njihovoj imovini.

Pretres objekata koji pripadaju porodici Škerović, počeli su u četvrtak rano ujutru, a kada se akcija završila, policija je izadala saopštenje i medijima poslala brojne fotografije zaplijenjenih stvari, za koje se sumnja da su stečene kriminalom.

“Pretresom stana i drugih prostorija pronađeni su i oduzeti novac - 181.150 eura, 33.530 američkih dolara i 3.890 švajcarskih franaka”, saopšteno je iz policije šta je sve nađeno kod Rajka Škerovića.

Od starijeg Škerovića, kako je saopšteno, policija je oduzela i džip “hamer” bez registarskih oznaka, a u stovarištu njegove firme na izlazu iz Bara ka Ulcinju pronađene su tri puške, tri pištolja, više komada municije različitog kalibra, za koje nije pokazao oružne listove, ali i 20 zlatnika, više ručnih satova i nakita...

Tokom pretresa stana i apartmana hotela “Pedja” u samom centru Bara, koji je u vlasništvu mlađeg Škerovića, policija je pronašla 47 PVC kesica sa 45,7 grama kokaina, 15 PVC kesica sa 61,7 grama heroina, dok su dva grama marihuane i pištolj bez oružnog lista našli u njegovom stanu.

Saslušanje Škerovića, pred zamjenicom Višeg državnog tužioca Lakić, počelo je oko dva sata iza ponoći i trajalo je do pred samu zoru.

Nakon toga, Lakić im je odredila četrdestosmočasovno zadržavanje i sudiji za istrage, Miroslavu Bašoviću, uputila zahtjev za određivanje pritvora do 30 dana, koji je on odbio i juče oko 16 časova pustio ih na slobodu.

Bašović, je u rješenju ocijenio da nema elemenata za određivanje pritvora.

Bulatović, koji se sam prijavio, odranije je poznat organima gonjenja. On je već odslužio kaznu zbog šverca droge

Čija je droga pronađena u Škerovićevim apartmanima znaće se kada stignu nalazi vještačenja iz Forenzičkog centra, ali i DNK analiza tragova izuzetih tokom uviđaja.

U policijskim bilježnicama Rajko Škerović pominje se kao bliska osoba Veska Bujića, a za nih dvojicu se vjeruje da su godinama vodili zajedničke legalne ali i nelegalne poslove.

Bulatović, koji se sam prijavio, odranije je poznat organima gonjenja. On je već odslužio kaznu zbog šverca droge.

Država je najavila da će se odlučnije suprostaviti kriminalu nakon što su prošlog petka u Baru brutalno ubijena braća Ljubomir i Dejan Gojačanin. Za njihovo ubistvo osumnjičen je sin Veska Bujića - Šćepan Bujić (20), koji je kod tužioca priznao da je usmrtio braću u bilijar klubu “Mr Otto”.

PzP: Znamo za veze Škerovića i barskog DPS-a

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović, poručio je juče ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću da istraje u sprovođenju zakona ili da se povuče sa te funkcije.

On je u saopštenju napisao da očekuje odlučnu reakciju nadležnih, bez obzira što PzP “posjeduje informacije o bliskim poslovnim vezama Škerovića sa samim vrhom barskog DPS-a”.

Pavlović je ocijenio da je sramotna i vrlo opasna predstava koju su tužiteljka Medojević (Višnja) i sudija za istrage Bašović (Miroslav), po nalogu svojih starješina, odigrali za samo dva dana.

“Tokom samo dva dana oni su čak dva puta oslobodili iste osobe kod kojih je pronađena droga, ali ne samo droga već i brojno vatreno oružje i dosta sumnjivog novca. I sve se to događa u Baru, u gradu koji je masovno ustao i spontatno protestvovao nakon monstruoznog ubistva braće Gojačanin (Ljubomir i Dejan)”, saopštio je Pavlović.

Više tužilaštvo otpisalo kolege iz Bara

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), “Vijestima” je sinoć rečeno da je, zbog ozbiljnosti situacije u Baru i akcija koje sprovode nadležni organi u tom gradu, dato je uputstvo višem tužiocu u Podgorici da rukovodi izviđajima iistragama u svim slučajevima, gdje ima sumnje da su počinioci ili organizatori članovi kriminalnih organizacija koje djeluju u Baru.

To je, kako tvrde, urađeno u skladu sa zakonom o državom tužiocu. S tom odlukom, kako je “Vijestima” saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva, upoznat je i šef barske policije Milioš Radulović.

Galerija

Bonus video: