Pistorijus pušten na slobodu, tužilac se boji da će pobjeći iz zemlje

Pistorijus je detaljno izložio svoju verziju događaja pa je to bio jedan od razloga za odobravanje kaucije
8 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2013. 17:22h

Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus, optužen za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp, uz kauciju će biti pušten da se brani sa slobode.

Pistorijus je detaljno izložio svoju verziju događaja pa je to bio jedan od razloga za odobravanje kaucije, naveo je sudija Dezmond Ner.

Ner je kazao da nije bilo nijednog razloga da se odbije zahtjev za kauciju, a da su policijski dokazi nedovoljni.

Ubistvo se desilo prije 8 dana, a po prvoj verziji je Pistorijus djevojku ubio misleći da je provalnik.

Prema policijskoj verziji, atletičar je svjesno ispalio četiri metka u pravcu kupatila, znajući da mu je tamo djevojka koja se ili sakrivala od prijetnje oružjem ili je žejlela da se skloni od nastavka svađe, dok Pistorijus tvrdi da je pucao ne znajući ko je iza vrata.

"Ne puca se tek tako četiri puta, osim ako ne namjeravate da nekoga ubijete", tvrdio je tužilac Geri Nel, dodajući da bi Pistorijus mogao da pobjegne iz zemlje.

Ostala su neodgovorena pitanja šta će u Pistorijusovoj kući oružje, krvava palica i supstance za koje se sumnja, mada još bez dokaza, da su doping sredstva.

Trener slavnog sportiste, Empi Louv, rekao je da će Oskar nastaviti sa treninzima.

"Nastaviće da trenira, ali se neće takmičiti. Treninzi će mu pomoći da lakše prebrodi sve ovo", rekao je Louv, koji će tako ponovo moći da radi sa Oskarom koji je do početka suđenja pušten na slobodu uz kauciju.

Galerija

Bonus video: