Ljekar Radovan Aleksić osuđen na 17 godina zatvora

U obrazloženju presude sudije Višeg suda Ana Vuković se navodi da je optuženi Aleksić ubistvo počinio sa direktnim umšljajem
238 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2013. 14:03h

Ljekar Radovan Aleksić iz Ulcinja osuđen je na 17 godina zatvrora zbog krivičnog djela teško ubistvo Halila Adovića (50) i Ahmeta Tačija (45) 2. avgusta 2011. u Ulcinju.

U obrazloženju presude sudije Višeg suda Ana Vuković se navodi da je optuženi Aleksić ubistvo počinio sa direktnim umšljajem.

Kao olakšava okolnost je uzet u obzir nalaz vještaka koji pokazuje da je kod Aleksića u trenutku izvršenja krivičnog djela bila smanjena uračunljivost.

Prema navodima optužnice višeg državnog tužilaštva u Podgorici, okrivljeni Aleksić je sa više hitaca s umišljajem iz pištolja ubio sugrađanina Halila Adovića, dok je jedan od ispaljenih hitaca usmrtio turistu sa Kosova Ahmeta Tačija, nastanjenog u Njemačkoj, koji se zatekao na mjestu obračuna.

Prema navodima optužnice, Aleksić je tokom svađe sa Adovićem, iz pištolja marke „bereta“, ispalio više hitaca u njegovom pravcu.

Tri hica su pogodila Adovića, u predjelu lijeve strane potiljka, lijevog ramena i kuka, dok je jedan usmrtio Tačija, kojeg je metak pogodio u glavu, na mjestu je ostao mrtav.

Adović je podlegao povredama u ulcinjskoj bolnici, pola sata nakon pucnjave.

Bonus video: