Furtula na pripremama u Baru

Furtula, koji brani zlatnu medalju sa prošlogodišnjeg takmičenja u Baru u bacanju diska za mlađe seniore, prethodno je odradio ciklus priprema u hrvatskom Medulinu
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2013. 14:19h

Crnogorski atletičar Danijel Furtula priprema se u Baru za Evropski zimski kup u bacanjima koji će 16. i 17. marta biti održan u španskom Kasteljonu, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore (ASCG).

Furtula, koji brani zlatnu medalju sa prošlogodišnjeg takmičenja u Baru u bacanju diska za mlađe seniore, prethodno je odradio ciklus priprema u hrvatskom Medulinu.

Trener crnogorskog rekordera Danilo Krtinić kazao je da se pred Furtulom nalazi mnogo takmičarskih izazova, ali da je ubijeđen da će crnogorski reprezentativac ostvariti dobre rezultate.

"Furtulu ove godine očekuje i nastup na Mediteranskim igrama u Turskoj, ekipno EP u Banjskoj Bistrici, kao i nastup na 15. igrama malih zemalja Evrope koje se održavaju u Lihtenštajnu, gdje očekujemo odlične rezultate", rekao je Krtinić.

Furtula, učesnik Olimpijskih igara u Londonu, ima ispunjenu normu za osmo Evropsko prvenstvo (EP) mlađih seniora koje će od 11. do 14. jula održati u finskom Tampereu.

On će, ukoliko uspije da ispuni normu, nastupiti i na 14. Svjetskom prvenstvu u Moskvi, koje je na programu od 10. do 18. avusta.

Furtula će, nakon dvije nedjelje priprema u Baru, sedam dana boraviti u kampu bacača u Kasteljonu, koji je i domaćin Evropskog zimskog kupa.

Bonus video: