Pavićević o prijetnjama: Organi učinili sve da građani budu bezbjedni

Na automobilu Nine Glavanović, neko je, ispod brisača, postavio sliku Šćepana Bujića, osumnjičenog za ubistvo braće Gojačanin
51 pregleda 0 komentar(a)
Žarko Pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Žarko Pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.02.2013. 09:01h

Predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević je komentarisao prijetnje autorkama fejsbuk stranice “Svi smo mi Dejan i Ljubo Gojačanin i tvrdi da nema razloga za paniku.

“Nije dobro što se pojavljuju te prijetnje, ali nadležni organi su preduzeli sve potrebne mjere, te mislim da nema razloga za paniku i strah. Organi su veoma ozbiljno, u saradnji sa Tužilaštvom, učinili sve da građani budu bezbjedni i sigurni“, kazao je Pavićević radiju Antena M.

Baranke Jovana Stevanović i Nina Glavanović, autorke fejsbuk stranice i organizatorke protestnog skupa u Baru - “Svi smo mi Dejan i Ljubo Gojačanin, saopštile su juče da im je prijećeno.

Na automobilu Nine Glavanović, neko je, ispod brisača, postavio sliku Šćepana Bujića, osumnjičenog za ubistvo braće Gojačanin.

Prijećeno im je, kako su kazale, i putem fejsbuka, zbog čega je u policiji saslušan Aleksandar Pavlović, njihov sugrađanin.

Osim Pavlovića, kaže Stevanović, na fejsbuku joj je prijetio i njegov drug Zoran Pavićević iz Bara, kojeg nijesu prijavile policiji.

“Na kraju svega Pavlović je rekao da se nada da ce moj sin umrijeti i da mu ni jedan Baranin neće zapaliti svijeću na istom trgu. Mi smo podnijele prijavu i zamolile da se samo provjeri da li to radi nesvjesno ili prenosi nečiju poruku”, kazala je sinoć Stevanović.

Ona je dodala da je tužilac odbio prijavu protiv Pavlovića kao neosnovanu.

Iz Uprave policije potvrđeno je da je Pavlović saslušan i pušten.

“Policijski službenici su ga upozorili na ponašanje”, piše u saopštenju policije.

“Sinoc dok je bilo potpisivanje peticije ispred lokala ’Karuba’ jedan član porodice osumnjičenog u više navrata kružio je ispred nas, otvarao prozor automobila i gledao u nas. Onog trenutka kada smo obavjestili policiju o ’opomeni’ na automobilu, isti su u veoma kratkom roku reagovali i izvršili uvidjaj.

U toku noći su nas stavili pod njihov nadzor, na čemu im se ovim putem nesebično zahvaljujemo i nadamo se da ćemo i dalje imati njihovu podršku i zaštitu”, piše u pismu autorki fejsbuk stranice “Svi smo mi Dejan i Ljubo Gojačanin”.

One nijesu željele da otkriju ko ih je od članova Bujićeve familije posmatrao iz auta.

Bonus video: