Bujićev drug platio da ne ide u zatvor

Kako je barski tužilac riješio spor sa kriminalcem iz tog grada
924 pregleda 88 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.02.2013. 19:20h

Umjesto da zbog nezakonitog nošenja pištolja pođe u zatvor, jedan od najnasilnijih članova kriminalne grupe Šćepana Bujića, Baranin Nikola Vujović, jesenas se nagodio sa barskim tužilaštvom - koje ga je sankcionisalo novčanom kaznom.

Ta informacijama “Vijestima” je potvrđena u Upravi policije. Osnovni državni tužilac u Baru je Milenko Magdalinić.

Prema istim navodima, službenici barske policije, u septembru 2012, kod Vujovića su pronašli pištolj.

Vujović je prošle godine, uglavnom u grupi sa Šćepanom Bujićem i Markom Gojčevićem, nekoliko puta brutalno napadao i teško povređivao turiste i stanovnike Bara

Vujović, najbolji prijatelj Šćepana Bujića, pušten je na slobodu nakon što je platio kaznu od 1.200 eura.

Tužilac, prema Zakonu o krivičnom postupku, može odložiti krivično gonjenje za krivična djela za koja je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina - kad nađe da ne bi bilo cjelishodno voditi krivični postupak, s obzirom na prirodu krivičnog djela i okolnosti pod kojima je učinjeno, raniji život učinioca i njegova lična svojstva.

Ko nedozvoljeno nosi ili drži vatreno oružje, kako piše u Krivičnom zakoniku, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do tri godine.

Vujović je prošle godine, uglavnom u grupi sa Šćepanom Bujićem i Markom Gojčevićem, nekoliko puta brutalno napadao i teško povređivao turiste i stanovnike Bara.

Prošlog ljeta učestvovao je u brojnim tučama u Baru i Sutomoru, a nos mu je slomljen u tuči, koja se dogodila u avgustu u jednom barskom marketu

Iz policije tvrde da je Vujović prošlog petka bio u društvu Bujića, kada je ovaj u lokalu “Mr Otto” ubio braću Ljubomira i Dejana Gojačanina.

Iako u tom napadu nije učestvovao, barska policija ga je privela odmah nakon ubistva.

Vujović je, takođe sa Bujićem, krajem 2012. u Virpazaru prebio dvojicu Podgoričana, od kojih je jedan tada zadržan na liječenju u Kliničkom centru u Podgorici.

Prošlog ljeta učestvovao je u brojnim tučama u Baru i Sutomoru, a nos mu je slomljen u tuči, koja se dogodila u avgustu u jednom barskom marketu.

Sagovornici “Vijesti“ iz MUP-a, objasnili su da su čelnici policije iz Bara, ministru Rašku Konjeviću i šefu Uprave policije Božidaru Vuksanoviću, saopštili da im je barsko tužilaštvo glavna prepreka u suzbijanju nasilničkog ponašanja grupe okupljene oko Šćepana Bujića.

Šćepan Bujić se dovodi u vezu sa nekoliko krivičnih djela, ali nikada za njih nije odgovarao.

Iz Uprave policije “Vijestima” već danima ne odgovaraju koliko je do sada podnijeto prijava protiv Bujića.

On je braću Gojačanin navodno ubio, jer je jedan od njih, par dana prije tragedije, imao manji konflikt sa njegovim mlađim bratom.

Prema tvrdnjama očevidaca, Bujić je ušao u lokal u centru Bara, pozdravio se i poljubio s jednim od braće, a potom pucao u obojicu.

Kod tužioca je priznao zločin.

Hiljade ljudi oprostile su se od tragično stradale braće Gojačanin, a mirni protesti protiv nasilja, organizovani su u brojnim crnogorskim gradovima.

Država je, kako prvi odgovor kriminalu, u Bar poslala gotovo cjelokupan sastav Posebne jedinice policije, koji danima vrše racije i provjeravaju automobile osoba koje se sumnjiče da kriminalno djeluju.

Bonus video: