Svjedočenje

Policajci tvrde da ne znaju ništa o prebijanju Pejanovića

“Zaista sam bio začuđen kada sam pročitao u novinama i tada sam rekao sebi, pa ovdje se nije dešavalo ništa da ja znam”
139 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Pejanović, Foto: Vesko Belojević
Aleksandar Pejanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.02.2013. 21:07h

Policajci dežurne službe Dragoljub Adžić, Ranko Bošković i Zoran Đurić kazali su juče u Osnovnom sudu da znaju da je sada pokojni Aleksandar Pejanović potraživan nakon mitinga protiv priznavanja kosovske nezavisnosti, ali da ne znaju ništa o njegovom prebijanju u betonjerci.

To su rekli na suđenju bivšim rukovodiocima ekspoziture za poslove dežurstva u podgoričkoj policiji Ratku Rondoviću i njegovom tadašnjem pomoćniku Dušanu Raičeviću, koji se terete za nesavjestan rad u službi.

Svjedočeći, sva trojica bili su saglasni da tih dana niko nije pominjao da Pejanoviću treba ljekarska pomoć, iako se njima, kako su objasnili, prijavljuje sve neobično što se dešava u zgradi ili van nje.

Oni su dodali i da su sigurni da ni Goran Stanković, niti bilo ko drugi nije dolazio, ili ih telefonskim putem obavijestio, da je Pejanović prebijen ili da mu treba bilo kakva pomoć.

“Zaista sam bio začuđen kada sam pročitao u novinama i tada sam rekao sebi, pa ovdje se nije dešavalo ništa da ja znam”, naveo je Adžić.

Na pitanje zastupnika optužbe Saše Čađenovića - da li je službenik iz prostorija za zadržavanje mogao da komunicira direktno sa šefom smjene, ili je to morao da uradi preko njih, oni su rekli da je mogao i direktno.

Rondović i Raičević su optuženi da su, nepreduzimanjem ovlašćenja iz svoje nadležnosti, stvorili uslove i otklonili prepreke da Pejanovića, zasad nepoznati pripadnici Interventne jedinice, više puta prebiju, te da su nakon prebijanja, odbili da mu obezbijede medicinsku pomoć i izdali naređenja da se u službenu evidenciju ne unose istiniti podaci o njegovim povredama i zahtjevima.

Suđenje se nastavlja 13. marta.

Sutkinja Larisa Stamatović, koja sudi starješinama, prije desetak dana osudila je policajce Ivicu Paunovića, Milana Kljajevića i Milanka Lekovića na po sedam mjeseci zatvora zbog prebijanja Pejanovića u betonjerci prije četiri godine, dok je njihove kolege Dobrivoja Đuričića i Bojana Radunovića oslobodila optužbi zbog istog slučaja.

Preporučujemo za Vas