Kopitović: Medalje nastavak tradicije

Šef stručnog štaba Dragoljub Kopitović kazao je da su crnogorski karatisti u Konji napravili izuzetan uspjeh, kao i da su veliki doprinos i učinak dali članovi Budućnosti
145 pregleda 1 komentar(a)
Kopitović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kopitović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.02.2013. 17:09h

Uspjesi karatista Budućnosti nijesu ništa novo i bronzana medalja muškog kata tima sa Evropskog prvenstva za kadete i juniore samo je nastavak tradicije i kontinuitet dobrih rezultata na domaćoj i međunarodnoij sceni, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Šef stručnog štaba Dragoljub Kopitović kazao je da su crnogorski karatisti u Konji napravili izuzetan uspjeh, kao i da su veliki doprinos i učinak dali članovi Budućnosti.

On je kazao da su karatisti Budućnosti i u SFR Jugoslaviji činili najveći dio reprezentacije.

"Imamo sjajnu mladu generaciju, koja se sa svih takmičenja vraća sa medaljom. Kalendar je ove godine zahtjevan, krajem marta očekuje nas prvenstvo Balkana, državno seniorsko prvenstvo, seniorsko EP, Mediteranske igre, Mediterasnko prvenstvo za kadete i juniore i SP u novembru za mlađe uzasne kategorije", kazao je Kopitović na konferenciji za novinare.

On je rekao da će se svi iz kluba, treneri i takmičari, truditi da se sa svih takmičenja vrate sa medaljama.

Selektor u katama Jugoslav Bukilić kazao je da je zadovoljan postignutim rezultatom, navodeći da je on plod dugogodišnjeg rada i odricanja takmičara i trenera u klubu.

"Uz trijicu osvajača medalja, imamo iskusnijeg Vojvodića, i nekoliko mlađih takmičara. Nadam se da će prerasti u dobar seniorski tim koji će moći da se nosi sa svima", rekao je Bukilić.

Trener u katama i selektor za mlađe kategorije u ženskoj konkurenciji, Nela Tatar, kazala je da je Budućnost jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u Crnoj Gori.

"Rad i rezultati su prepoznatljivi u srvropskoj i svjetskoj federaciji. Nastojaćemo da to opravdamo i u 2013, da ostvarimo dobre rezeultate", rekla je Tatar.

Kapiten podgoričkog kluba Almir Cecunjanin vjeruje da će na predstojećim takmičenja podići formu kako bi spremno dočekali EP.

Direktor kluba Rajko Vujošević kazao je da medalja iz Konje 77. koju su takmičari podgoričkog kluba osvojili na evropskim prvenstvima.

On je podsjetio da je prvu osvojio Kopitović na EP u Bregencu 1980. godine.

"Sedam takmičara Budućnost osvojilo je 17 titula prvaka Evrope, 12 takmičara osvojilo je 17 srebnih medalja, a 26 osvojilo je 40 bronzanih.

Najviše medalja osvojili su Kopitović osam (2 srebrne i šest bronzanih), a po sedam Samir Usenagioć (4 zlatne i tri bronze) i Katarina Rolović (4 zlatne, jedna srebrna i dvije bronzane)", kazao je Vujošević.

On je istakao da statistika govori koliko je Budućnost uspješna i da sve evropske medalje nijesu plod slučajnosti, već proizvod dobrog i organizovanog rada trenera i takmičara.

Bonus video: