Vranić osuđen na 16 godina zbog ubistva u Nikšiću

Sud je utvrdio da je Vranić počinio krivično djelo teško ubistvo
592 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2013. 11:53h

Nikola Vranić iz Nikšića osuđen je na jedinstvenu kaznu od 16 godina zatvora zbog ubistva Gorana Vučetića, i zbog nedozvoljenog držanja oružja, odlučilo je danas u Višem sudu krivično vijeće sudije Dragoja Jovića.

Sud je utvrdio da je Vranić počinio krivično djelo teško ubistvo.

Prema optužnici Lepe Medenice, zamjenice višeg državnog tužioca, Nikola M. Vranić je 3. februara 2011. oko 9.20 časova u Ulici Radoja Dakića na platou ispred Doma revolucije u Nikšiću, ubio Gorana Vučetića.

Vranić je, kako se navodi u optužnici, u pravcu Vučetića u trenutku kada je izlazio iz vozila marke “BMW”, NK: AC 347 iz automatske puške marke “CZ” ispalio više hitaca koji su ga pogodili u glavu i tijelo od kojih je odmah preminuo.

U ovoj pucnjavi, prema stavu tužioca, Vranić je doveo u opasnost život Nade Kasalice, koja je u momentu pucnjave radila u butiku ispred kojeg se dogodilo ubistvo.

Pet dana prije nego je Nikola Vranić ubio Vučetića, sin optuženog Miloš Vranić (21) izvršio je samoubistvo, zato što nije mogao da podnese izdržavanje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog ranjavanja Vučetića.

Galerija

Bonus video: