Konkurs za VIII Smotru kratke video forme

"Ove godine namjeravamo da podignemo kvalitet festivala sa nekoliko novih programa, zanimljivom temom festivala"
178 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2013. 10:48h

Konkurs za VIII Smotru kratke video forme – festival alternativnog filma/videa – Podgorica, 2013, otvoren je od 15. februara do 1. maja. Na festivalu se takmiče filmovi koji ne traju duže od 15 minuta, a nema ograničenja u tehnici snimanja i žanru.

Organizator festivala NVO “Zabjelo Republika” poziva sve koji snimaju video radove i filmove (od mobitela do profesionalnih kamera) da ih pošalju

Pored nacionalne selekcije najboljih kratkih filmova, organizatori najavljuju i međunarodnu selekciju koju će ove godine sačinjavati najbolji kratki filmovi sa relevantnih festivala iz Evrope i svijeta. Takođe, planirana je i regionalna selekcija kratkih filmova, kao i predstavljanje drugih festivala. Očekuje se i rekordan broj inostranih gostiju.

“Prošlogodišnja Smotra 2012. bila je najuspješnija. Desetak programa u tri festivalska dana okupila je brojnu publiku i medijsku pozornost. Žiri su sačinjavali istaknuti filmski stvaraoci iz Kanade, Brazila i Slovenije. Uspjeli smo da od zaborava sačuvamo vrijedne video radove domaćih autora.

Imali smo i premijeru zaboravljenog nijemog filma iz 1925. godine, a koji se događa u Crnoj Gori. Takođe, prepuna sala na predavanju režisera Miše Radivojevića, događaj je za pamćenje.

Ove godine namjeravamo da podignemo kvalitet festivala sa nekoliko novih programa, zanimljivom temom festivala, a izdvajamo regionalnu selekciju kratkih filmova”, kaže Zoran Bojović, ispred organizatora Smotre.

Organizator festivala NVO “Zabjelo Republika” poziva sve koji snimaju video radove i filmove (od mobitela do profesionalnih kamera) da ih pošalju na adresu: Zabjelo Republika, 27. marta, 60. Podgorica. Prijava se nalazi na www.smotrakratkevideoforme.me.

Tradicionalno, festival se održava krajem maja u podgoričkom KIC-u.

Bonus video: