Odgovor države na ponašanje barskih kriminalnih grupa biće agresivan

Konjević je istakao da su svi u MUP-u svjesni koliko je poljuljano povjerenje građana u policiju u svijetlu nemilog događaja u Baru
95 pregleda 57 komentar(a)
Raško Konjević, Božidar Vuksanović, Foto: Anto Baković
Raško Konjević, Božidar Vuksanović, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 17.02.2013. 15:38h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Božidar Vuksanović najavili su, kako su istakli, "agresivan odgovor države na ponašanje barskih kriminalnih grupa".

Konjević i Vuksanović su u Baru o bezbjedonosnoj situaciji u gradu, razgovarali sa čelnicima barske policije, a potom i sa rukovodstvom opštine.

Konjević i Vuksanović posjetili su Bar nakon tragedije u kojoj je Šćepan Bujić (20) osumnjičen za ubistvo braće Dejana (26) i Ljubomira (24) Gojačanina.

Konjević je u obraćnju novinarima istakao da su svi u MUP-u svjesni koliko je poljuljano povjerenje građana u policiju u svijetlu ovog nemilog događaja, dodajući da sada nije vrijeme za riječi već za konkretne aktivnosti i mjere koje su, kako je istakao, dogovorene na sastanku sa čelnicima barske policije.

Na konstataciju novinara da u Baru ima više kriminalnih grupa, Vuksanović je kazao su sve kriminalne grupe iz tog grada pod prismotrom.

“Kod nas nema privilegovanih niti će ih biti kada su u pitanju bezbjedonosno interesantna lica ili kriminalne grupe”, naglasio je Vuksanović.

Konjević je kazao da se više ne smije ponoviti da lica koja imaju policijski dosije šetaju gradom naoružani.

Konjević je kazao da iz ovog tragičnog događaja treba izvući pouke i konkretnim rezultatima, a ne pričom, poslati poruku da pojedinci iz kriminalnog miljea na bilo koji način ne mogu biti jači od države.

“Niti će im to država dozvoliti”, poručio je Konjević, naglašavajućo da će se sve uraditi da građani Bara osjećaju bezbjedno.

Prema njegovim riječima, i policija i tužilaštvo moraju obezbijedti dovoljan nivo dokaza koji će sudu biti uvjerljiv da ta lica budu tamo gdje im je mjesto.

“Svakako, ne na ulicama Bara nego u jednom predgrađu Podgorice koje se zove Spuž”, kazao je Konjević.

Bonus video: