Pistorijus bejzbol palicom djevojku udarao po glavi?

Pistorijus je u petak i zvanično optužen za ubistvo, ali će prvo saslušanje biti održano u utorak i on će do tada biti u pritvoru
0 komentar(a)
Oskar Pistorijus, Foto: Beta AP
Oskar Pistorijus, Foto: Beta AP
Ažurirano: 17.02.2013. 11:45h

Kako je prenijela agencija AFP, južnoafrička policija je pronašla je u kući Oskara Pistorijusa, koji je optužen za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp, okrvavljenu bejzbol palicu.

Izvori lokalnih medija bliskih policiji potvrdili su da je na bejzbol palici bilo mnogo krvi, a za sada se ne zna ko ju je i za šta koristio.

Takođe, izvor blizak istazi je dodao da je glava ubijene Stenkampove bila smrvljena.

Policija za sada istražuje da li je Pistorijus upotrebio tu palicu u napadu na Stenkampovu ili se ona njom branila.

Prvobitni izvještaji da je Pistorijus ubio Stenkampovu misleći da je provalnik su negirani, a posljednje informacije ukazuju upravo suprotno.

“Sumnjamo da je prvi hitac ispaljen u spavaćoj sobi i da ju je pogodio u kuk. Ona je potom otrčala i zaključala se u kupatilu, a da ja on ispalo još tri hica, koji su je pogodili u glavu, grudi i ruku”, rekao je jedan izvor iz policije.

Pojedini mediji objavili su i informaciju da je Pistorijus navodno iznio Stenkampovu iz kupatila i odnio niz stepenice i pokušao da joj da vještačko disanje.

Navodi se i da je devojka davala znakove života kada su obezbjeđenje i komšije stigli do Pistorijusove kuće, ali da je preminula nedugo zatim.

Pistorijus je u petak i zvanično optužen za ubistvo, ali će prvo saslušanje biti održano u utorak i on će do tada biti u pritvoru.

Južnoafrički sprinter je negirao optužbe da je počinio ubistvo sa predumišljajem preko svojih predstavnika, ali se nije više oglašavao.

Ukoliko bude osuđen, Pistorijus bi mogao da provede ostatak života u zatvoru, a njegova porodica je nagovjestila da će na saslušanju reći da nije kriv za zločin koji mu se stavlja na teret.

Bonus video: