Dijetalni napitak za zatezanje lica

Cjelokupni B kompleks iz celera pak podstiče razmjenu ugljenih hidrata u tijelu i održava kožu zdravom.
66 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2013. 14:08h

Za čudotvorni napitak koji će vašoj koži podariti zategnutost i elastičnost, komponente koje s godinama naša koža gubi, potrebni su vam krastavac, celer i organski zeleni čaj.

Umirujuće i blago djelovanje krastavca dobro je poznato, a pripisuje se kofeinskoj kisjelini i vitaminu C, dok je silicijumova kisjelina kao još jedna komponenta krastavca vrlo važna za održavanje zdravlja vezivnog tkiva mišića. Ona poboljšava ten i održava zdravlje kože, a udružena s vodom, prirodno hidrira i daje koži zdravi sjaj.

Cjelokupni B kompleks iz celera pak podstiče razmjenu ugljenih hidrata u tijelu i održava kožu zdravom, dok njegov glavni sastojak kumarin sprečava štetno djelovanje slobodnih radikala i kožu održava blistavom.

Treći sastojak čini nezaobilazan zeleni čaj čiji visok udio antioksidansa uključujući vitamine E i C usporava procese starenja kože.

Sastojci za fejslifting napitak:

2 oljuštena svježa krastavca

4 stabljike celera

2 šoljice organskog zelenog čaja

Priprema:

U blender ubacite sve sastojke i dobro izmiksirajte, po potrebi dodajte malo vode ako vam smjesa bude pregusta. Napitak konzumirajte u što kraćem roku nakon pripreme, piše Zadovoljna.

Bonus video: