Martineti podnio ostavku, Lalović privremeni predsjednik Svjetske rvačke federacije

Nakon što u je Izvršni odbor izglasao nepovjerenje, na sjednici na Tajlandu, Rafael Martineti je danas podnio ostavku
56 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2013. 16:01h

Nekoliko dana nakon preporuke Izvršnog komiteta Međunarodnog olimpijskog sporta da se rvanje izbriše iz porodice olimpijskih sportova od Igara 2020. godine, Svjetska rvačka federacija (FILA) je ostala bez predsjednika – nakon što mu je Izvršni odbor izglasao nepovjerenje, na sjednici na Tajlandu, Rafael Martineti je danas podnio ostavku.

Za privremenog predsjednika izabran je dugogodišnji član Biroa FILA, Srbin Nenad Lalović .

Lalović, inače predsjednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije (RSS) biće na čelu FILA najmanje do septembra kada će u Budimpešti biti održan Kongres te organizacije.

Martinetijev odlazak direktno je povezan sa preporukom MOK-a..

Švajcarski biznismen je više od 30 godina bio u rukovodstvu FILA, a na funkciju predsjednika je 2002. godine naslijedio legendarnog Srbina, Milana Ercegana.

Sa sjednice Izvršnog odbora FILA poručeno je da će učiniti sve kako bi ubijedili članove MOK-a da rvanje sačuva olimpijski status.

Izvršni komitet MOK-a je u utorak u lepezi od 25 sportova koji će biti na Igrama zadržao moderni petoboj, a rvanje ima teoretsku šansu da se odmah vrati u olimpijsko okrilje, pošto će se za to upražnjeno mjesto boriti sa još sedam sportova – to su bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i vu-šu.

MOK će konačnu odluku o novom članu olimpijske porodice donijeti na zasijedanju u Buenos Ajresu od 7. do 10. septembra.

Bonus video: