Učešće CG u Šladmingu je ski-farsa u organizaciji ski-legende Vesne Medenice

"Medenica u skijanju nikad u konkurenciji nije imala više od dva takmičara, tako da joj je drugo mjesto uvijek bilo zagarantovano"
65 pregleda 39 komentar(a)
Skijanje Šladming, Foto: Reuters
Skijanje Šladming, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2013. 09:38h

Direktor Centra za razvoj Durmitora i raniji sekretar Smučarskog saveza Crne Gore Darko Stijepović, odlazak skijaške reprezentacije Crne Gore na prvenstvo svijeta u Šladmingu, nazvao je ski-farsom u organizaciji ski-legende Vesne Medenice.

"Naša skijaška reperezentacija otišla je u Šladming da se izmjeri sa svjetskim kolegama. Predvođeni su Vesnom Medenicom, a koliko je ona skijaška legenda, toliko je i ova grupa ski-turista skijaši takmičari. Gđa Medenica dok se nadmetala u skijanju nikad u konkurenciji nije imala više od dva takmičara, tako da joj je drugo mjesto uvijek bilo zagarantovano, a bronza nije mogla biti ni teorijski.

Naše uzdanice ne završiše nijednu utrku veleslaloma, a pokazana vremena, prije odustajanja, su im takva da bi prije sišle pješke niz ski-stazu nego na skijama

On tvrdi da su naši takmičari na samom startu pokazali totalno neznanje.

"Naše uzdanice ne završiše nijednu utrku veleslaloma, a pokazana vremena, prije odustajanja, su im takva da bi prije sišle pješke niz ski-stazu nego na skijama. Poređenja radi skijašica iz Bosne, 44. mjesto, iz Srbije 41. mjesto, iz Hrvatske 47. mjesto, a sve sa zakašnjenjem za prvom od oko sedam sekundi u vožnji. A naši 20 sekundi zakašnjenja na drugom prolaznom vremenu.

Da ne odustaše kasnile bi 60 sekundi i obraz nam uzele”, kaže Stijepović i napominje da su skupi, i što je najvažnije, zaludni i beskorisni treninzi naše reprezentacije i cjelokupni skijaški radovi koje izvodi rukovodstvo našeg Saveza na čelu sa gospođom Medenicom.

Stijepović se osvrnuo na izjavu predsjednice Medenice da im je svjetsko prvenstvo trening za olimpijadu u Sočiju.

"Šokantna izjava. Pa ko ide na svjetsko prvenstvo da se na njemu priprema? Pripreme se upravo rade da se sportisti pokažu na svjetskom prvenstvu, i to cijeli život. A ne obrnuto. Naši takmičari su takmičili na Kopaoniku, Staroj planini, Mećavniku i u Banskom. Odakle im ideja da mogu, i da zaslužuju, da se takmiče na svjetskom prvenstvu. Ali to je standard kod nas. Kad ste voljni, kad imate takav moral i kad možete dobiti nezasluženo državne pare”, navodi Stijepović.

Da su barem završile trku

Ko ide na svjetsko prvenstvo da se na njemu priprema? Pripreme se upravo rade da se sportisti pokažu na svjetskom prvenstvu, i to cijeli život. A ne obrnuto

“Kasnile su na drugom prolaznom vremenu po dvadesetak sekundi i na kraju se iscrpile i ne završile trku. Da makar završiše trku sa 60 sekundi zaostatka, rekli bismo da su vježbale i trenirale na odlično pripremljenoj stazi. Ovako i ove pare date za njih su džabe date, jer nijesu iskoristile pistu za trening. Ostala dvojicatakmičara nijesu uopšte završili ni kvalifikacionu veleslalom utrku. Ispred njih su bili i Kipar, i Malta, i Liban, i Indonezija, i Kirgizija, i Liberija, i Litvanija, i Iran, i Bjelorusija, i Jamajka... A ove zemlje nemaju niti jedno brdo, sve je ravnica, pustinja ili more”, kaže Stijepović.

U saoštenju se dalje navodi da crnogorska delegacija ima 15 članova.

“Od toga su četiri takmičara koja se nijesu ni sa kim takmičila, jer nijesu uopšte svezli stazu do kraja. To što je neko kćerka gradonačelnika Nikšića ne pomože u Šladmingu nimalo. Ako ovo nije brukanje nacije i države, onda da ih dočekamo kao zlatne lavice”, kaže Stijepović.

Bonus video: