Nastavljeno suđenje: Mislili da ih Đukanovićev „drug” neće prevariti

“Krulanović mi je rekao da je upoznao čovjeka, koji je prijatelj Mila Đukanovića i da je s njim dogovorio uvoz nekih guma"
149 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Anto Baković
Milo Đukanović, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 16.02.2013. 21:03h

Podgoričanin Milutin Đilas kazao je juče da je Selima Bećovića, optuženog za prevaru, sreo jednom, kada je potpisao da je njegov prijatelj Gojko Krulanović predao novac Bećoviću za navodno carinjenje guma.

On je objasnio da nije znao da je ustvari potpisao ugovor o pozajmici između njih dvojice, jer nije čitao šta potpisuje, već je mislio, kao i Krulanović, da se radi o ugovorenom poslu sa uvozom guma.

“Krulanović mi je rekao da je upoznao čovjeka, koji je prijatelj Mila Đukanovića i da je s njim dogovorio uvoz nekih guma. Ja sam ga upozorio da mislim da je to prevara, ali mi on nije vjerovao, već mi rekao da, čim je ovaj prijatelj s Đukanovićem, da će to biti sve u redu”, rekao je Đilas.

Nakon toga su zajedno pošli u Podgoricu, a Krulanović je Bećoviću, prema riječima Đilasa, predao 1.800 eura, da uplati carinu za te gume.

Tvrdi da se tada nije pominjala nikakva pozajmica.

Na insistiranje branioca okrivljenog, advokata Zdravka Begovića, da svjedok objasni kako nije čitao šta potpisuje i o čemu su razgovarali kada je Krulanović Bećoviću predavao novac, Đilas je istakao da su oni pričali o gumama, carini i mogućnosti prodaje tih guma.

Rekao je da je tada smatrao da ne mora da čita papir koji potpisuje, jer mu je Krulanović prije toga objasnio da želi da mu on potpiše, kao očevidac, da je okrivljenom predao novac.

Sud je prezentirao svjedoku da je ustvari potpisao Ugovor o pozajmici, u kojem piše da će Bećović Krulanoviću vratiti novac za mjesec dana.

Begović je prigovorio iskazu svjedoka navodeći da je usmjeren na otežavanje položaja okrivljenog.

“Očigledno je da priča o nečemu što ne stoji u dokumentu koji je potpisao. On zna da je Bećović osuđivan, zna da je rizičan posao, a jedino ne zna šta potpisuje, to je apsurdno”, smatra Begović.

Krulanović je pojasnio da se on ranije s Bećovićem dogovorio da u Ugovoru ne pominju gume, jer njih dvojica znaju o čemu se radi.

Četvoro oštećenih Vukašin i Anđa Đurović, Zef Berišaj i Gojko Krulanović, na prethodnim pretresima ispričali su da ih je optuženi, iskoristivši njihove životne priče i nemaštinu, obećavajući im stanove, penzije, poslove, i pozivajući se na saradnju sa najvišim crnogorskim zvaničnicima, prevario za skoro 35.000 eura.

Bećović je trenutno na izdržavanju kazne, takođe zbog krivičnog djela prevara.

Suđenje se nastavlja prvog aprila.

“Najsigurnije ti je u zatvoru”

Dok je sudija čitala ranije osude za okrivljenog, među kojima su prevare, ali i ugrožavanje sigurnosti, oštećeni Vukašin Đurović je, obraćajući se Bećoviću, rekao: “Najsigurnije ti je u zatvoru”.

Okrivljeni, vidno iznerviran, okrenuo se i odgovorio: “Imaćeš ti prilike da mi se svetiš”. Dodao je da mu je Đurović i u hodniku više puta prijetio. Suđenje Bećoviću sve vrijeme prate burne reakcije oštećenih u postupku, pa je pojačan i broj policajaca koji prate pretrese.

Bonus video: