Godinu i po zatvora za napad na Piperovića

“Upadljiva je doza istrajavanja Šofranca da do ovog događaja dođe”, istakla je Zekovićeva
246 pregleda 4 komentar(a)
pesnica, tuča, Foto: Shutterstock.com
pesnica, tuča, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.02.2013. 16:16h

Marko Šofranac osuđen je na godinu dana zatvora zbog nanošenja te ške tjelesne povrede u sticaju sa nasilničkim ponašanjem Đorđiju Piperoviću, dok je Božidar Šćepanović dobio šest mjeseci zatvora zbog nanošenja teške tjelesne povrede.

Njima je sudija Maja Zeković nakon izricanja presude ukinula pritvor.

Šofranac i Šćepanović optuženi su za napad na Piperovića, sina advokata Zorana Piperovića, krajem novembra prošle godine, u kojoj su mu, između ostalog, slomili nos. Sudija je procijenila da Šćepanović nije počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, već samo nanošenje teške tjelesne povrede, jer je u početku smirivao situaciju, dok je Šofrancu dala sedam mjeseci za nasilničko, a šest za nanošenje teške tjelesne povrede, i izrekla mu jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana.

“Upadljiva je doza istrajavanja Šofranca da do ovog događaja dođe”, istakla je Zekovićeva.

Piperović je ranije kazao da su ga i Šofranac i Šćepanović tukli na ulici. On je tada rekao da je sve vrijeme izbjegavao konflikt i svađu sa Šofrancem, prelazio ulicu nekoliko puta, ali su im u jednom trenutku prišli s leđa.

"Za jednu ruku uhvatio me nepoznati momak, a za drugu Šćepanović, neko mi je stavio kapuljaču na glavu, počeli su da me udaraju, kleknuo sam na pločnik i pokušao da pokrijem glavu. Sve je trajalo 15, 20 sekundi", naveo je Piperović.

Šofranac je i jedan od sedmorice optuženih za nasilje na podgoričkom bazenu, a bio je osumnjičen i da je, u septembru, navodno pucao na kik-boksera Gorana Radonjića i njegove drugove, kao i za niz drugih krivičnih djela nasilništva.

Šćepanović takođe ima poduži spisak osuda za slična krivična djela. Za oba krivična djela zbog kojih im se sudilo, predviđene su kazne zatvora od šest mjeseci do pet godina zatvora .

Bonus video: