Crnogorska policija i carinici danas zaplijenili 135 kg skanka

U dvije akcije službenika Uprave policije i Uprave carina danas je na graničnim prelazima Vraćenovići i Sukobin zaplijenjeno oko 135 kg skanka
10 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2013. 18:11h

Kolašinac D.D. (60) uhapšen je na graničnom prelazu Vraćenovići, dok je pokušavao da prošvercuje 110 kilograma skanka preko granice.

Iz Uprave policije je saopšteno da su njihovi i službenici Uprave carina na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali uhapšenog D.D. iz Kolašina koji je upravljao kamionom sa nisko-nosećom prikolicom na kojoj se nalazio bager.

“Pregledom priključnog vozila u patosu je u pvc pakovanjima otkrivena suva biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga skank, nakon čega je izvršen detaljan pretres vozila na carinskom terminalu u Nikšiću”, saopšteno je iz policije.

Oni su pretresom priključnog vozila, u patosu pronašli 110 pakovanja sa 110 kilograma skanka.

Pronađena količina narkotika je oduzeta i poslata na vještačenje u Forenzički centar.

Uhapšeni D.D. iz Kolašina će uz krivičnu prijavu biti predat nadležnom državnom tužiocu.

Crnogorski carinici i policajci su, u saradnji sa službenicima albanske policije, i na graničnom prelazu Sukobin zaplijenili oko 15 kilograma skanka.

Oni su na ulazu u Crnu Goru, kontrolisali automobil mercedes albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin A.B. (34) iz Kucove.

Detaljnim pregledom automobila, ispod instrument table, u prostoru za vazdušni jastuk pronađeno je 26 pakovanja materije za koju se sumnja da je skank.

Iz Uprave policije je saopšteno da je ukupna težina zaplijenjene droge oko 15 kilograma.

Uhapšenog Albanca i zaplijenjenu drogu su u skladu sa Protokolom o radu zajedničkog graničnog prelaza Sukobin – Murićani, preuzeli službenici policije Albanije, pojašnjeno je iz crnogorske policije.

Bonus video: