Vujanović posjetio srednjoškolca ranjenog u masovnoj tuči

Sedamnaestogodišnji D.R. je prije četiri noći, u tuči iza podgoričke Gimnazije dobio teške povrede grudnog koša i zadržan je u podgoričkom KC na liječenju
19 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.02.2013. 13:25h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović juče je izdao zvanično saopštenje da je posjetio sedamnaestogodišnjeg D. R. ranjenog u nedavnoj masovnoj tuči srednjoškolaca.

Vujanović je saopštio da očekuje da će najšira društvena zajednica učiniti maksimalne napore da se incidenti, poput nedavne masovne tuče iza podgoričke Gimnazije, više nikad ne ponove. Iz Vujanovićevog kabineta juče je saopšteno da je Predsjednik istakao zadovoljstvo ocjenom ljekara da je zdravstveno stanje povrijeđenog dječaka stabilno.

“Tom prilikom je iskazao i poštovanje medicinskom osoblju Kliničkog centra koje je pravovremenom intervencijom spriječilo komplikacije zdravstvenog stanja povrijeđenog dječaka i obezbijedilo kvaltietan oporavak”, navodi se u saopštenju.

Maloljetnik uhapšen zbog pokušaja ubistva >>>

Vujanović je kazao da je za uvažavanje reakcija porodice šesnaestogodišnjeg I.M. koji je osumnjičen za pokušaj ubistva D.R.

Sedamnaestogodišnji D.R. je prije četiri noći, u tuči iza podgoričke Gimnazije dobio teške povrede grudnog koša i zadržan je u podgoričkom Kliničkom centru na liječenju.

U tuči su učestvovali učenici nekoliko srednjih škola, od kojih su četvorica iz Ekonomske.

Službenici Uprave policije su saopštili da su hapsili maloljetnog I. M. zbog osnovane sumnje da je 11. februara 2013. godine počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, na štetu maloljetnog D.R. iz Podgorice.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, prije dva dana javnosti se obratio otvorenim pismom, nakon što su pojedini mediji indirektno objavili da je maloljetnik I. M. osumnjičen za pokušaj ubistva, njegov sin. On je u pismu istakao da je najvažniji brz oporavak i dobro zdravlje povrijeđenog dječaka.

Mandić: Vjerujem da moj sin nije to počinio, žalimo zbog toga što se desilo >>>

“U potpunosti saosjećamo sa njegovim roditeljima i porodicom, duboko vjerujući da naš sin nije počinalac tog gnusnog čina, istovremeno duboko žaleći stoje uopšte do njega došlo”, napisao je Mandić, dodajući da vjeruje da je tačna tvrdnja njegovog sina da nije kriv.

“Ukoliko se, pak, u sudskom postupku utvrdi i dokaže da nije tačno to što tvrdi naš sin, mi zahtijevamo striktno poštovanje zakona i da se u potpunosti primijene propisane kaznene odredbe. Ali, sve dok se ne utvrdi istina, tražimo da se prekine sa nagađanjima, podmetanjima i izmišljotinama, jer se radi o teškoj i delikatnoj situaciji”.

Mandić sinoć nije želio da potvrdi informacije “Vijesti" da je i on obišao maloljetnog D.R., kao ni da komentariše Vujanovićevu posjetu povrijeđenom srednjoškolcu.

Bonus video: