Krulanović osuđen na tri godine zbog udesa u kojem je stradao Šturanović

Okrivljeni je, kako je kazao sudija Ivanović, "golfom" upravljao pod dejstvom alkohola od 1,5 promila, te u takvom stanju prešao na lijevu, suprotnu kolovoznu traku
491 pregleda 0 komentar(a)
udes Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
udes Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.02.2013. 12:30h

Krsto Krulanović (43) iz Nikšića osuđen je u Višem sudu u Podgorici na tri godine zatvora zbog saobraćajnog udesa u kojem je poginuo Milan Šturanović (33), saputnik u "golfu 2" optuženog.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće sudije Radomira Ivanovića.

Okrivljeni Krulanović je 14. maja 2012. oko 16.45 časova u mjestu Stubice u blizini tunela Budoš kod Nikšića, upravljajući “golfom 2” na putu Podgorica – Nikšić, nije se pridržavao zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Okrivljeni je, kako je kazao sudija Ivanović, "golfom" upravljao pod dejstvom alkohola od 1,5 promila, te u takvom stanju prešao na lijevu, suprotnu kolovoznu traku.

Iz suprotnog smjera je propisno vozio kamionom hladnjače za prevoz sladoleda Slavko Jauković. Tada je došlo do čeonog sudara “golfa” i kamiona.

Šturanović, koji je u ovom udesu zadobio višestruki prelomima kostiju lobanje, preminuo je nakon devet dana.

Sudija Radomir Ivanović u obrazloženju presude je kazao da je Krulanović vozio u pripitom stanju, te da je u krvi imao 1,5 promila apsolutnog alkohola.

Bonus video: