Kako da prosječan seks pretvorite u iskustvo za pamćenje

Mnogi su parovi usredsređeni na snošaj i često zaboravljaju zadovoljstva koja donosi oralni seks
0 komentar(a)
seks, ljubav, Foto: Shutterstock
seks, ljubav, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.02.2013. 08:40h

Postoje brojni načini kojima prosječan seks možete pretvoriti u zaista zadovoljavajuće iskustvo. Iznenađenje i spontanost koje sa sobom nose neočekivani poljupci u javnosti ili neobični seksualni položaji mogu izazvati duboku strast, navodi autorka knjige “Seksopedija - Umjetnost dobrog seksa”, En Huper.

I nježan razgovor može djelovati kao afrodizijak. Recite partner koliko vas privlači ili koliko vas njegov miris i ukus uzbuđuju.

Seksipilni mirisi

Feromoni su prirodne mirisne tvari koje s ciljem privlačenja partnera luče i žene i muškarci. Feromoni putuju vazduhom, a osjećamo ih čulom mirisa. Da bi vaš prirodni miris došao do izražaja, nemojte se prati kao inače i nemojte stavljati jake parfeme.

Pojačavanje trenja

Određena kolikina trenja nužna je da bi došlo do seksualne stimulacije. Neki seksualni položaji nude posebno blizak intenzivan dodir. Jedan od njih podrazumijeva da muškarac u vagini pravi kružne pokrete penisom, a da se pritom ne pomjera van i unutra.

Druga tehnika podrazumijeva da muškarac gornji dio Venerinog brijega partnerke drži tako da može da vidi klitoris i da ga može stimulisati tokom penetracije.

Masaža tokom snošaja

Penetracija kao glavni dio snožaja donosi najmanje uzbuđenja budući da tako zanemarujete erogene zone, zbog čega ostali djelovi tijela vape za pažnjom. Koža je posebno osjetljiva i ako u intimnim trenucima rukom budete prelazili po partnerovom tijelu, neće gas amo uzbuditi nego ćete mu i izraziti ljubav. Probajte masažu sa tri ruke:

1. Namažite svoje tijelo uljem za masažu prijatnog mirisa, zatim ga utrljajte u partnerovu kožu, a na kraju primijenite senzualnu masažu leđa.

2. Okrenite partnera, odnosno partnerku na leđa i razmažite ulje po njegovim/njenim prsima, grudima i stomaku. Kad oboje budete spremni, spojite se i istovremeno nastavite da masirate gornji dio tijela.

Koristite jezik

Mnogi su parovi usredsređeni na snošaj i često zaboravljaju zadovoljstva koja donosi oralni seks. A zadovoljstvo koje donosi vješta upotreba jezika i usta na području genitalija može zaista biti nezaboravno. U položaj 69 se dolazi tako što glava jednog partnera bude kod genitalija drugog, nakon čega se partneri međusobno oralno zadovoljovaju. Naziv je dobio po obliku koji kreiraju tijela dok su u njemu. Ako uživate o oralnom seksu, ovo morate probati.

Bonus video: