Strah porodice zavijane u vozu košta 6.000 eura

Željeznički prevoz je u žalbi upućenoj osnovnom Sudu naveo da nije bilo pravnog osnova za donošenje takve presude, jer se radilo o “višoj sili”
0 komentar(a)
voz, trebesnica, Foto: TV Vijesti
voz, trebesnica, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 15.02.2013. 20:09h

Osnovni sud u Baru, dosudio je četvoročlanoj porodici Kljajević iz tog grada 6.000 eura za pretrpljeni strah tokom tri dana, koliko su prošle godine proveli u zavijanom vozu kod Trebešice.

Sudija Boris Bulatović usvojio je time tužbu protiv Željezničkog prevoza za nadoknadu štete zbog pretrpljenog straha od smrti.

On, međutim, nije prihvatio zahtjev punomoćnika porodice Kljajević, advokata Rifata Feratovića, da nadoknada štete bude 5.000 eura po članu, već je procijenio da je dovoljno po 1.500 eura.

Tužbu za nadoknadu štete zbog pretrpljenog straha u vozu koji je tri dana bio zavijan, Osnovnom sudu u Baru podnijelo je još troje putnika

Na presudu su se žalili i advokat i Željeznički prevoz. “Smatram da je riječ o skromnoj sumi, jer je dokazano da su moji klijenti tokom tri dana, koliko su bili zavijani, pretrpjeli ogroman strah. To je potvrdio i neuropsihijatar koji je vještačenjem zaključio da je kod njih postojao strah od smrti,” rekao je Feratović za “Vijesti”.

Željeznički prevoz je u žalbi sudu naveo da nije bilo pravnog osnova za donošenje ovakve presude, jer se radilo o “višoj sili”, kao i da je brigu o pruzi vodila Željeznička infrastruktura.

Tužbu za nadoknadu štete zbog pretrpljenog straha u vozu koji je tri dana bio zavijan, Osnovnom sudu u Baru podnijelo je, prema informaciji “Vijesti”, još troje putnika.

Putnički voz je u Trebešici ostao zavijan 10. februara prošle godine. U njemu je bilo 40-ak putnika.

Nakon tri dana provedenih u vozu, putnici su evakuisani vanrednim naporom pilota Helikopterske jedinice MUP-a i Vojske Crne Gore.

Bonus video: