Goran Karan: Zaljubljenima je svaki dan Dan zaljubljenih

Poslije duže pauze, hrvatski pjevač večeras nastupa u Crnoj Gori
1 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2013. 10:45h

Hrvatski kantautor Goran Karan za Dan zaljubljenih pjevaće u Crnoj Gori, u budvanskom hotelu Maestral. Ovo će biti njegov nastup u Crnoj Gori poslije duže pauze, a publika će imati priliku da pored najpoznatijih hitova, čuje i neke pjesme sa tek objavljenog albuma “Čovik tvoj”.

"Volim da svaki moj nastup bude dobar, da prije svega meni bude interesantan i zabavan, jer će na taj način biti zabavno i svima koji dođu. U Maestralu smo već nastupali nekoliko puta, i uvijek je bilo odlično, što je dodatna odgovornost jer publika vjerovatno mnogo očekuje od mene. Drago mi je da ljudi dolaze na moje koncerte, to mi dođe kao blagoslov, i ono što mogu da obećam je da ćemo dati sve od sebe da se svi koji dođu dobro provedu, jer je za nas svirati najvažnija stvar na svijetu", priča za “Vijesti” Karan.

Album “Čovik tvoj” tek je objavljen u Hrvatskoj, a hrvatski kantautor je zadovoljan prvim reakcijama.

"Reakcije na najavne numere “Prijatelju” koju sam otpjevao sa Tomislavom Bralićem i “Zaboravi” koja je duet sa Helenom Bastić odlične su, i one su na hrvatskim top listama u vrhu. Prekjuče smo u Zagrebu imali prvi promo koncert, gdje smo svirali svih 11 pjesama sa albuma, što je veoma rizično, jer kad svirate stare pjesme, one nose neku emocionalnu vrijednost, pošto su se uz njih mnogi zaljubljivali, patili, što se ne može reći i za ove nove. Međutim, koncert je odlično prošao, a bilo je i gostiju. Moja muzika dolazi iz srca i to publika i osjeća", priča Karan.

Novi album, najavljen je duetima, a Karan tvrdi da to nije namjerno uradio.

"Romantika ne može da nestane. Bez obzira na to šta će ko reći, kad dođe kući, voli da ga sačeka osoba koju voli. Eto, i to je romantika", zaključuje on

Pored dueta sa Bastić i Bralićem, na ovom projektu je još jedna saradnja. Riječ je o numeri “Adam i Eva” u kojoj gostuje violončelistkinja Ana Rucner.

"Radeći aranžman, napravili smo tu dionicu koja je odgovarala violončelu i odmah smo odlučili da je izvede Ana. Tek pošto je ona dala svoj doprinos, naziv pjesme je dobio smisao", kaže Karan.

Ovaj album objavljen je poslije petogodišnje diskografske pauze, no Karan sve ovo vrijeme nije odmarao.

"Dosta sam putovao, imao koncerte, tako da meni to nije nimalo bila pauza. Takođe sam završio mjuzikl. Neke od ovih pjesama sam izvodio po tim koncertima, ali sam smatrao da treba da napravim cjelinu sa 11 različitih priča", objašnjava.

Karan će koncert u Maestralu imati povodom Dana zaljubljenih, a obično ovaj i slične datume provodi radno:

Karan će koncert u Maestralu imati povodom Dana zaljubljenih, a obično ovaj i slične datume provodi radno

Njegove pjesme mnogi opisuju kao romantične, a Karan smatra da romantika nikad neće izumrijeti.

"Romantika ne može da nestane. Bez obzira na to šta će ko reći, kad dođe kući, voli da ga sačeka osoba koju voli. Eto, i to je romantika", zaključuje on.

Nastup Karana večeras počeće u 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti u hotelu po cijeni od 10 eura.

Bonus video: