Veselin Vuković sa Halkbankom u finalu Kupa CEV

Proslavljeni crnogorski odbojkaški stručnjak je, tako, sa svojim timom ostvario najveći uspjeh u istoriji Halkbanke, koja je 2007. godine bila treća u ovom takmičenju
67 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: Cev.lu
Veselin Vuković, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 13.02.2013. 23:27h

Veselin Vuković je odveo tursku Halkbanku u finale Kupa CEV - nakon pobjede od 3:0 na svom parketu, tim iz Ankare je i u revanšu, u Harkovu, bio bolji od ukrajinske Lokomotive sa 3:0 (25:21, 25:23, 25:22), za 80 minuta igre.

Proslavljeni crnogorski odbojkaški stručnjak je, tako, sa svojim timom ostvario najveći uspjeh u istoriji Halkbanke, koja je 2007. godine bila treća u ovom takmičenju.

Ahmed Abdelaj je sa 20 poena bio najbolji poenter u pobjedničkom timu, Emre Batur je dodao 12, a Luis Augusto Dias 10. Kod domaćina istakao se Sergij Tutlin sa 20 poena.

"Harkov je dobra ekipa, igra Rusku ligu, u kojoj im je korektor najbolji poenter, a skoro cijeli tim nastupa za ukrajinsku reprezentaciju. U četvrtfinalu su izbacili Tur, uradili su to u revanšu kod kuće, gdje generalno bolje igraju. Nakon pobjede u Ankari, imali smo neki kredit, ali pravilo zlatnog seta je veliki stres za sve. Ulog je bio veliki za obje ekipe, i to se osjećalo naročito na početku utakmice. Ipak, odigrali smo dobar meč, čitava ekipa, bili smo sigurniji u završnicama setova. Imali smo sjajnog korektora koji je prva dva seta imao realizaciju iznad 80%", rekao je „Vijestima” Veselin Vuković.

Malo je nedostajalo da se u finalu prvi put u istoriji evropskih odbojkaških kupova igra ne samo tursko, već i gradsko finale. Nakon što je u prvom meču kod kuće slavio 3:0, Mili Pjango iz Ankare, na čijoj klupi je Makedonac Joško Milenkovski, bivši trener Budvanske rivijere, sa kojom je bio 3. u ovom takmičenju 2008. godine, izgubio je u revanšu od Latine sa 3:0 (25:17, 25:13, 25:20), a potom i „zlatni set” sa 15:11, pa su Italijani otišli u finale.

Prvi meč finala igra se 26/27. februara u Italiji, revanš je 2/3. marta u Turskoj.

"Vrlo sam srećan zbog činjenice da smo u finalu u kojem ni trofej nije nedostižan", dodao je Vuković, prvi selektor Crne Gore, između ostalog i bivši trener Budućnosti i Budvanske rivijere.

Bonus video: