Sve veće nezadovoljstvo zbog uklanjanja rvanja sa OI

"Nepravedno je da uopšte razgovaramo o tome. Nikada to nećemo dopustiti", izjavio je predsjednik rvačkog saveza Turske Hamza Jerlikaja
5 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2013. 15:23h

Turska, jedan od kandidata za domaćina Olimpijskih igara 2020. objavila je da će se protiviti brisanju rvanja iz programa Igara što je predložio Međunarodni olimpijski odbor.

"Nepravedno je da uopšte razgovaramo o tome. Nikada to nećemo dopustiti", izjavio je predsjednik rvačkog saveza Turske Hamza Jerlikaja.

"Radićemo na tome da se odbaci ta greška i ideja", dodao je Jerlikaja, dvostruki olimpijski pobjednik, trostruki svjetski prvak i osmostruki prvak Evrope u rvanju grčko-rimskim stilom.

Podsjećajući da je rvanje jedan od najstarijih olimpijskih sportova, Jerlikaja je dodao da je Istanbul kandidat za domaćina Igara 2020. zajedno sa Madridom i Tokijom.

"Mi smo najozbiljniji kandidati. Organizovati Igre u Istanbulu bez rvanja je nezamislivo".

Nezadovoljstvo su izrazili i japanski rvači i olimpijski odbor te zemlje, kao i Rusi.

"Ne znam uopšte otkud takva odluka. Potpuno sam slomljena, ne znam šta treba da uradimo", izjavila je Saori Jošida, trostruka olimpijska pobjednica i devet puta svjetska šampionka u kategoriji do 55 kilograma.

"Iskreno sam šokiran. Nemam ideju zašto su odlučili tako nešto", rekao je predsjednik rvačkog saveza Japana Tomijaki Fukuda.

Međunarodni olimpijski odbor (IOC) odlučio je da izbriše rvanje iz programa olimpijskih igara od 2020. godine.

Međunarodni olimpijski odbor je nakon svega pokušao da smiri strasti te je saopštio da odluka o isključenju rvanja "nije konačna".

Bonus video: