Damir Vukotić osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Miloša Vujičića

U presudi se navodi da je Vukotić 3. januara 2011. oko 13 časova u Nikšiću, u kafe baru "Cats" koji se nalazi u ulici Nika Miljanića, sa umišljajem ubio Miloša Vujičića
677 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2013. 12:50h

Nikšićanin Damir J. Vukotić (25) zvani Dado, osuđen je na 13 godina i dva mjeseca zatvora zbog ubistva sugrađanina Miloša Vujičića i nedozvoljenog držanja oružja, odlučilo je krivično vijeće sudije Dragoja Jovića u Višem sudu u Podgorici.

Prema navodima optužnice Veljka Rutovića, zamjenika višeg državnog tužioca, Vukotić je počinio krivično djelo teško ubistvo.

U presudi se navodi da je Vukotić 3. januara 2011. oko 13 časova u Nikšiću, u kafe baru "Cats" koji se nalazi u ulici Nika Miljanića, sa umišljajem ubio Miloša Vujičića.

Kada je vidio oštećenog Vujičića u lokalu, a zbog ranijih sukoba, prišao je stolu za kojim je sjedio oštećeni Miloš Vujičić, sa pištoljem u ruci, crne boje, i rekao da izađe iz lokala.

Nakon toga Vukotić je ispalio pet metaka u pravcu Vujičića, a u neposrednoj blizini oštećenog Dejana Vujović koji je sjedio za susjednim stolom, od kojih četiri metka pogađaju oštećenog Vujičića u predjelu lijeve ruke i grudnog koša, nanoseći mu teške tjelesne povrede opasne po život.

Vujičić je od povreda preminuo 21. novembra 2011.

Jedan metak je pogodio kopču od etikete na farmericama Dejana Vujovića, čime je Vukotić izvršio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: