Nastavljeno suđenje: Slušali kako je Simonović pričao o pijanicama

Svi su mogli čuti kako Simonović, pored već dobro poznatih kvalifikacija za zaposlene u RTCG, između ostalog Minju Radojičića naziva seljakom
98 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dušan Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.02.2013. 18:03h

Na suđenju predsjedniku i članici Novog sindikata RTCG Radomiru Pajoviću i Mirjani Popović, optuženima za neovlašćeno prisluškivanje i snimanje razgovora, nastavljeno je preslušavanje snimaka na kojima predsjednik Savjeta te televizije Dušan Simonović pogrdno govori o svojim kolegama i o "razbacivanju para" u tom državnom glasilu.

Simonović je pokrenuo privatnu tužbu protiv Pajovića i Popović, optužujući ih da su razgovor koji su vodili u prostorijama COK-a snimili bez njegovog znanja, a zatim ga i objavili na sajtu "Youtube".

Tako su juče svi mogli čuti kako Simonović, pored već dobro poznatih kvalifikacija za zaposlene u RTCG, između ostalog Minju Radojičića naziva seljakom, a Miodraga Vučinića i Branka Vojičića pijanicama, te kako je bivši generalni direktor "primao i prosipao novac".

“Navodno je 800.000 eura potrošeno na sportske prenose, a ja ne vidim te sportske prenose”, navodi, između ostalog, Simonović na snimku.

Advokat Zoran Mijović, punomoćnik tužioca, predložio je da se provede kao dokaz i presluša i treći snimak, koji je navodno objavljen nakon podnošenja tužbe, a odnosi se na isti razgovor, kao i tekstove iz "Vijesti" u kojima Pajović najavljuje da će postaviti na sajt i taj snimak, ukoliko ga Simonović tuži.

Tim predlozima se protivio advokat Radovan Drinčić, punomoćnik tuženih, navodeći da oni ne znaju ni o kakvom se snimku radi, da li je izmišljen ili poturen i da se protive i bilo kavom tumačenju članaka.

“Predlažemo da se pozove glavni urednik 'Vijesti', pa neka on objasni odakle ti tekstovi", rekao je Drinčić.

Pajović je dodao da mu je muka od slušanja monologa tužioca, da su on i Popović dovoljno zloupotrijebljeni.

Rekao je i da smatra da nema potrebe da se izgubi još šest sati na slušanje snimaka, koji se ne čuju dobro i za koje svako zna da sa takvim kvalitetom nijesu mogli biti snimljeni unutar prostorije.

Sudija će o novim predlozima odlučiti na sljedećem pretresu 29. marta.

Bonus video: