Austriji prvo zlato

Teg je pao sa srca organizatora Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju, pošto je danas u Šladmingu Austrija osvojila prvu zlatnu medalju
0 komentar(a)
Skijaši Austrije, Foto: Beta AP
Skijaši Austrije, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.02.2013. 22:05h

Teg je pao sa srca organizatora Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju, pošto je danas u Šladmingu Austrija osvojila prvu zlatnu medalju.

I to u ekipnom nastupu, pošto su predvođeni fenomenalnim Marselom Hiršerom, Austrijanci slavili u konkurenciji 17 reprezentacija.

U finalu je u paralelnim trkama Austrija savladala Švedsku sa maksimalnih 4:0, dok je bronza pripala Njemačkoj, koja je u borbi za treće mjesto za samo stotinku u ukupnom vremenu pobijedila Kanadu (2:2).

"Od samog starta takmičenja sam imao sjajan osjećaj i drago mi je da su se moje želje ostvarile. Bilo je jako zabavno i raduje me što sam sve vožnje odvezao jako dobro. Zlatna medalja je za cijeli naš tim veliko olakšanje, jer iako u Šladmingu nastupamo dobro, stalno osvajamo četvrta mjesta u pojedinačnim nastupima i time smo bili uskraćeni za medalje", kazao je Hiršer, uz kojeg su tokom takmičenja nastupali Marsel Matis, Filip Šerghofer, Nikol Hosp, Mihalea Kiršgaser i Karmen Talman.

Od pomenutih skijaša domaćina, samo je Hosp tokom dosadašnjeg dijela takmičenja u Šladmingu osvojila medalju, i to bronzu u superkombinaciji.

No, tek dolazi vrijeme Hiršera, koji je favorit u posljednje dvije discipline u Šladmingu, veleslalomu i slalomu.

Takmičenje se nastavlja sjutra ženskim veleslalomom, u kojem će nastupiti i crnogorske takmičarke Milena Radojičić i Ivana Bulatović.

U kvalifikacijama za muški veleslalom sjutra će učestvovati i crnogorski skijaši Bojan Kosić, Tarik Hadžić i Mladen Minić.

Bonus video: