Kadetkinje treće na turniru na Sardiniji

67 pregleda 0 komentar(a)
Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Ažurirano: 26.06.2018. 14:11h

U sklopu priprema za Balkansko prvenstvo u Đakovici, od 18. do 22. jula, ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore je od 21. do 24. juna nastupila na međunarodnom turniru na Sardiniji, u Italiji.

Izabranice Nikole Masoničića su zauzele treće mjesto na “Sardinija Čelendžeru”, na kojem su pored Crne Gore nastupile i ženska kadetska reprezentacija Rusije, Tent (Obrenovac), Palavolo Don Koleoni, reprezentacija Berlina i Kvadrifoljo Portotores sa Sardinije.

"Prije svega želio bih da zahvalim OSCG i selektoru ženske seniorske reprezentacije Crne Gore Draganu Nešiću što su nam omogućili da učestvujemo na jednom ovakvom turniru, koji je po meni najbolje organizovan turnir na kome sam ja učestvovao. U prilog tome ide i činjenica da su promoterke turnira bile bivša ruska reprezentativka i legenda svjetske odbojke Jekatarina Gamova i sadašnja ruska reprezentativka i jedan od najboljih tehničara svijeta, Jevgenija Startseva", kaže selektor kadetkinja Nikola Masoničić.

Rezultat je bio u drugom planu, naša selekcija je upisala po dvije pobjede i poraza.

"Oba poraza smo doživjeli od finalista turnira, u grupi od TENT-a 3:0, a u polufinalu od reprezentacije Berlina 3:2. Pobijede smo ostvarili nad italijanskim ekipama Kvadrigoljo (3:0) i Don Koleoni Bergamo (filijajala Fopapedretija). Treba napomenuti da su i TENT i reprezentacija Berlina, uz saglasnost organizatora, imali po dvije igračice starije od 16 godina. Moram istaći da su sve igračice iskoristile šansu i da će njih 14, plus još 3 biti na pripremama za Balkanijadu“, zaključio je Masoničić.

Bonus video: