Apelacioni sud potvrdio: Blagajnici Vrhovnog suda 4 godine i 4 mjeseca robije

U lažne zahtjeve za plaćanje unosila je neistinite podatke o visini za isplatu gotovog novca
119 pregleda 3 komentar(a)
Dijana Vulević, Foto: Luka Zeković
Dijana Vulević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.02.2013. 15:59h

Apelacioni sud potvrdio je presudu Dijani S. Vulević (32), blagajnici Vrhovnog suda Crne Gore, od četiri godine i četiri mjeseca zatvora zbog pronevjere i zloupotrebe službenog položaja, te što je prisvojila oko 300 hiljada eura koji joj je bio povjeren u radu.

Presudom koju je izreklo vijeće sudije Ratka Ćupića, okrivljena Dijana Vulević je osuđena zato što je od 01. januara do 4. decembra 2006. godine, obračunski radnik u Vrhovnom sudu, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, pribavila sebi imovinsku korist u iznosu od 228.246,95 eura. D

o ovolike svote novca je došla tako što je sačinila 34 lažna zahtjeva za plaćanje, koje Vulevićka potpisala imenom glavne blagajnice Perside Kovačević i sudije Osnovnog suda u Podgorici Blaža Jovanića, koji su na osnovu deponovanih potpisa kod Centralne banke Crne Gore ovlašćeni da raspolažu sredstvima Vrhovnog suda u budžetu Crne Gore. U presudi se navodi da je blagajnica ova 34 lažna zahtjeva upotrijebila kao prave kod Trezora na osnovu kojih joj je iz budžetskih sredstava namijenjenih za sudstvo, u kešu isplaćeno 254.138 eura.

U lažne zahtjeve za plaćanje unosila je neistinite podatke o visini za isplatu gotovog novca, od čega je na štetu budžeta Vrhovnog suda prisvojila 190.604, 31 eura.

Bonus video: