Istraga u toku

Stanje učenika povrijeđenog u tuči stabilno

Potparol KCCG Gorica Soković, kazala je agenciji MINA, da je 17-godišnji pacijent primljen u Centar za grudnu hirurgiju zbog povreda grudnog koša zadobijenih oštrim predmetom
0 komentar(a)
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.02.2013. 15:26h

Zdravstveno stanje srednjoškolca D.R., koji je u ponedeljak teško povrijeđen u tuči kod podgoričke Gimnazije, je stabilno, saopšteno je danas iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Potparol KCCG Gorica Soković, kazala je agenciji MINA, da je 17-godišnji pacijent primljen u Centar za grudnu hirurgiju zbog povreda grudnog koša zadobijenih oštrim predmetom.

Podgorica: Srednjoškolac povrijeđen u tuči ispred Gimnazije >>>

"Odmah po prijemu pacijent je hirurški zbrinut. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja", rekla je Soković.

Srednjoškolac D.R. teško je povrijeđen u tuči koja se sinoć dogodila ispred podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović".

Prema nezvaničnim informacijama, tuča je bila zakazana, a u njoj su učestvovali učenici Trgovinske i Ekonomske škole.

Policija sprovodi istragu

Podgorička policija pokrenula je istragu kako bi se otkrili odgovorni u tuči srednjoškolaca ispred Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici u kojoj je povrijeđen Srednjoškolac D.R.

Policija je, kako je saopšteno, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, uzela izjave od više desetina osoba, izvršila uviđaj na mjesta događaja, a pronađeni tragovi i predmeti upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja.

“Policija preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju tuče u kojoj je povrijeđen maloljetnik”, navodi se u saopštenju.

Kako su objasnili, dežurnoj službi Uprave policije u Podgorici je u ponedjeljak oko 19 sati i 45 minuta, prijavljena tuča više osoba, koja se dogodila ispred gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici.

D.R. (17) iz Podgorice je u tuči, kako navodi policija, zadobio više ubodnih rana, nanijetih, najvjerovatnije nožem.

“On je hospitalizovan u Kliničko centru u Podgorici i, prema informacijama kojima raspolažemo, nije životno ugrožen”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će javnost biti blagovremeno obaviještena o detaljima događaja.

“Uprava policije će javnost blagovremeno obavijestiti o činjenicama koje se utvrđuju u konkretnom predmetu, a koje se tiču identifikovanja i procesuiranja odgovornih lica”, dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas