Želite seks za pamćenje? Evo savjeta za bolji orgazam

Prije ili za vrijeme snošaja stimulišite prostatu i perineum, zonu između testisa i anusa. Nježno milujte i dodirujte testise. Oni su izuzetna erogena zona
235 pregleda 9 komentar(a)
orgazam, Foto: Shutterstock
orgazam, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.02.2013. 12:59h

Momci, možete li zamisliti bolji provod za Dan zaljubljenih od cjelodnevnog seksa? Ako se odlučite za tako nešto, vrijeme je da obnovite lekcije za bolji orgazam, savjetuje En Huper u svojoj knjizi “Seksopedija - umjetnost dobrog seksa”.

1. Odgodite orgazam, što ga više budete odgađali, skupiće se više seksualne energije pa će napetost koju za vrijeme orgazma treba osloboditi biti veća i samim timće i orgazam biti jači. Postoje brojne tehnike odgađanja orgazma.

2. Radite vježbe koje će vam omogučiti bolji nadzor nad svojim mišićima. Tako ćete lakše uticati na vrijeme orgazma. Vježbe će povećati vjerovatnoću da doživite uzastone orgazme.

3. Prije ili za vrijeme snošaja stimulišite prostatu i perineum, zonu između testisa i anusa.

4. Nježno milujte i dodirujte testise. Oni su izuzetna erogena zona.

5. Upotrijebite maštu: mislite o seksu, prizovite u sjećanje izazovne prizore i u mislima putujte na mjesta o kojima u stvarnom životu i ne sanjate.

6. Suzdržite se od alkohola, cigareta i droga – te supstance umanjuju seksualne doživaljaje

7. Vježbama poboljšajte tonus penilnih mišića. Jedna od tih vježbi je i vježba za karlično dno.

8. Koristite najbolja sredstva za podmazivanje. Navlaženi penis istog trena postaje osjetljiviji i bolje reaguje na nadražaje, nego kad je suv.

9. Ako vodite ljubav tri puta, pokušajte samo jednom da doživite orgazam. Postoji vjerovanje da će orgazam koji tada doživite biti eksplozivan i intenzivan.

Bonus video: