Podgorica: Srednjoškolac povrijeđen u tuči ispred Gimnazije

U tuči su, nezvanično saznajuemo, učestvovali učenici Trgovinske i Ekonomske škole
148 pregleda 0 komentar(a)
Urgentni blok, Foto: Boris Pejović
Urgentni blok, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.02.2013. 09:06h

Sedamnaestogodišnji D. R. učenik Ekonomske škole, teže je povrijeđen u tuči koja se sinoć oko 20 časova dogodila iza podgoričke Gimnazije.

On je, pojašnjeno je “Vijestima” iz Urgentnog bloka, oštrim predmetom tri puta uboden u predijelu leđa, ali je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

“D. R. ima povrede grudnog koša, a nakon opservacije zadržan je u Kliničkom centru na dalje liječenje. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i potpuno je van životne opasnosti”, saopšteno je iz Urgentnog bloka.

Srednjoškolac je, prema informacijama “Vijesti” iz Uprave policije povrijeđen u zakazanoj, masovnoj tuči između Gimazijalaca i učenika Ekonomske i Trgovinske škole.

Zbog tuče, sinoć je, kazao je isti izvor, na saslušanje u Podgorički centar bezbjednosti, privedeno više učenika te tri škole.

“Policijske patrole sinoć su, oko 19.45, iza Gimnazije zatekli oko tridesetak srednjoškolaca koji su se tukli. Sa lica mjesta je privedeno 12-13 njih, a nakon saslušanja utvrdićemo što se tačno desilo”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

Direktor Gimnazije “Slobodan Škerović”, Radiša Šćekić, “Vijestima” je kazao da prema njegovim saznanjima tuča nije vezana za tu školu.

Njegov pomoćnik, kazao je Šćekić, oko 19.45 časova je primijetio da se iza zgrade Gimnazije okupila veća grupa mladića i o tome je obavijestio policiju.

“Prema našim saznanjima, tuča nije vezana za Gimnaziju, ali to nije ni bitno. Jedan učenik je povrijeđen, prema informacijama koje imam to je učenik Ekonomske škole, ali uopšte nije bitno da li su to učenici ove ili neke druge škole. To je čin koji nikako ne opravdavam, jer su sve to naši đaci”, rekao je Šćekić.

Bonus video: