Ligetiju zlato u superkombinaciji

To je njegovo treće zlatno odličje na svjetskim prvenstvima, nakon što je prije dvije godine u Garmišu bio najbolji u veleslalomu
1 komentar(a)
Ligeti, Foto: REUTERS
Ligeti, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.02.2013. 19:43h

Američki skijaš Ted Ligeti osvojio je večeras zlatnu medalju u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu (SP) u Šladmingu.

Ligeti, koji je bio zlatni i u superveleslalomu, nakon spusta bio je šesti, a do titule prvaka došao je u ukupnom vrmenu dva minuta, 56 sekundi i 96 stotinki.

To je njegovo treće zlatno odličje na svjetskim prvenstvima, nakon što je prije dvije godine u Garmišu bio najbolji u veleslalomu.

U istoj disciplini ima i bronzu sa SP u Val D'Izeru 2009. godine.

Hrvat Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju sa zaostatkom od sekundu i 15 stotinki.

To je njegovo treće odličje u karijeri, nakon što je u istoj disciplini prije dvije godine bio bronzani. Ima i zlatnu medalju u slalomu 2003. godine u Sent Moricu.

Bronzano odličje, prvo na šampionatima svijeta, osvojio je Austrijanac Romed Bauman sa zaostatkom od sekundu i 17 stotinki.

Na četvrtom mjestu završio je Finac Andreas Romar, peti je bio Švajacarc sandrio Vileta, a šesti Francuz Aleksis Pinturo.

Branilac trofeja iz Garmiš Partenkirhena, Norvežanin Aksel Lund Svindal, drugoplasirani nakon spusta, u slalomu je napravio grešku i odustao.

Svjetsko prvenstvo u Šladmingu biće nastavljeno u četvrtak veleslalomom skijašica.

Bonus video: