Kako preživjeti lošu frizuru?

Neka vam loša frizura ne naruši samopouzdanje, samo naučite da se nosite sa svojom novom frizurom
309 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2013. 19:14h

Svima nam se bar jednom desilo da se poslije posjete frizeru vratimo kući nezadovoljni. Nekada su razmjere katastrofe toliko velike, da prosto poželite da ne izađete iz kuće narednih godinu dana. Ipak, nije sve tako crno, evo nekoliko savjeta kako da se izborite sa lošom frizurom.

Kada nađete dobrog frizera, ne mijenjajte ga!

Ako imate frizera kojim ste zadovoljni i kod kog idete nekoliko puta godišnje, nemojte ga mijenjati. To što će vam neko drugi manje naplatiti ne znači da će dobro uraditi posao. Ukoliko vas je neko loše ošišao, pozovite odmah svog frizera i zakažite tretman. On će znati kako da popravi stvar i neće se smijati vašoj nesreći, ali ćete zato vjerovatno čuti “Rekla/o sam ti da ne vjeruješ nikom drugom”.

Trake za kosu

Prva pomoć kod loše frizure mogu biti trake i rajfovi za kosu. Postoji čitav spektar različitih modela, boja i dezena kojima možete prikriti lošu frizuru. Tanke i u boji za dan, a šljokičaste za veče i izlazak. Uz ove detalje vaša frizura poprimiće novi izgled i vjerovatno nećete biti u iskušenju da obrijete glavu.

Šnalice su zabavne

Pored traka i rajfova, neposlušne pramenove možete ukrotiti i šnalicama. One su takođe zanimljiv dodatak i mogu biti vaš lični pečat. Uz to lako su dostupne, mogu se naći u skoro svakoj prodavnici, ali i kod prodavaca na ulici.

Šeširi su u trendu

Bez obzira na sezonu, bilo da je to ljeto ili zima, uvijek možete naći odgovarajuću kapu ili šešir kojom ćete prikriti lošu frizuru. Slamasti šeširi odlični su za ljeto, heklani za proljeće, a pletene kape za zimu. Oni takođe mogu biti odlika vašeg ličnog stila.

Ofarbajte se

Ovo je pravi trenutak da isprobate neke nove i ne tako uobičajene boje. Ukoliko imate kratku kosu, možete ofarbati svu kosu, ako je nešto duža možete izvući pramenove. Sada imate priliku da isprobate nešto što ste oduvijek željeli. Ako vam se pak ne svidi, uvijek se možete ponovo ofarbati. Naravno, sve to uradite uz konsultaciju sa svojim stalnim frizerom.

Budite strpljivi

Teško da će vas neko u trenutku katastrofe smiriti ovim savjetom, ali na kraju krajeva to je jedino što vam preostaje. Jednostavno ćete morati da sačekate da loša frizura izraste, tj. da kosa poraste dovoljno da može da se stilizuje. Ako su stradale samo šiške, trebaće im oko šest nedjelja da ponovo izrastu, dok će stepenasto šišanoj kosi trebati oko deset nedelja da poprimi normalan oblik.

Rastite zajedno

Neka vam loša frizura ne naruši samopouzdanje, samo naučite da se nosite sa svojom novom frizurom. To je samo jedna loša frizura, a vi imate čitav život da izgledate sjajno! Podignite svoju kratko ošišanu kosu u čiroki, ofarbajte se u roze, zakačite šnalice, stavite kačket - zauzmite stav i iznesite svoj stil, budite fanki i moderne.

Loša frizura ne predstavlja kraj svijeta. Konsultujte se sa svojim frizerom, napravite plan kako ćete njegovati kosu dok ona ne bude ponovo spremna za stilizovanje, a u međuvremenu isprobajte nešto novo i smjelo.

Galerija

Bonus video: