Crnogorski skijaši u Šladmingu

Nastupiće Bojan Kosić, Tarik Hadžić i Mladen Minić u muškoj, odnosno Milena Radojičić i Ivana Bulatović u žanskoj konkurenciji
60 pregleda 1 komentar(a)
bojan kosic, Foto: Zimbio.com
bojan kosic, Foto: Zimbio.com
Ažurirano: 11.02.2013. 17:07h

Crnu Goru će u slalomu i veleslalomu na Svjetskom prvenstvu alpskih skijaša u Šladmingu predstavljati petoro takmičara, saopšteno je iz Skijaškog saveza Crne Gore.

Nastupiće Bojan Kosić, Tarik Hadžić i Mladen Minić u muškoj, odnosno Milena Radojičić i Ivana Bulatović u žanskoj konkurenciji.

Sa skijašima u Šladmingu biće i direktor tima Rajko Kosić.

Djevojke će se direktno takmičiti u finalu veleslaloma i slaloma, dok će skijaši morati proći kroz kvalifikacije za oba finala u tehničkim disciplinama.

Hadžić će debitovati u seniorskoj konkurenciji, dok je Minić prije dvije godine na Svjertskom prvenstvu u Garmis-Partenkirhenu veleslalom završio na 110. mjestu u konkurenciji 150 takmičara.

Kosiću će to biti četvrto SP.

Na posljednjem, zauzeo je 43. mjesto u slalomu.

U ženskoj konkurenciji crnogorsko skijanje predstavljaće sedamnaestogodišnja članica Javorka, Milena Radojičić i godinu starija takmičarka Bjelasice, Ivana Bulatović.

Prvi nastup, crnogorski alpski tim imaće u četvrtak 14. februara, kad su na programu ženski veleslalom i kvalifikacije za muški veleslalom, koji će biti vožen dan kasnije.

Bonus video: