Budućnost i Rivijera spremaju se za finale, kod dama derbi u polufinalu

Tehničku organizaciju je dobila Budvanska rivijera, za oba finalna turnira, koji će biti održani od 8. do 10. marta
0 komentar(a)
Luka Bar - Budućnost Zetatrans, Foto: Vesko Belojević
Luka Bar - Budućnost Zetatrans, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.02.2013. 23:10h

U finalu muškog kupa igraće dvije najbolje ekipe, Budvanska rivijera i Budućnost, dok će u finalu dama neće biti jednog od dva glavna favorita za osvajanje trofeja, epilog je današnjeg žrijeba u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Voljom žrijeba, u jednom od dva polufinala ženske konkurencije, u finalu prije finala, sastaće se branilac trofeja Luka Bar i aktuelni šampion Budućnost Zetatrans, koji su prošle sezone igrali u finalu Kupa i plej-ofa (Baranke su bile bolje u Kupu 3:0, dok su se Podgoričanke revanširale u razigravanju za titulu sa 3:2 u pobjedama).

U drugom finalu igraće Budva i Morača, koje su prošle godine izgubili svoje mečeve u polufinalu od Budućnosti, odnosno Luke Bar. Ko god da pobijedi, ostvariće najveći rezultat u klupskoj istoriji.

Žrijeb nije bilo nemilosrdan u muškoj konkurenciji, pa će finale biti najzanimljivije, pošto Budvanska rivijera u polufinalu protiv Jedinstvo, odnosno Budućnost protiv Mornara, uz dužno poštovanje prema protivnicima, teško da će izgubiti i set...

Inače, tehničku organizaciju je dobila Budvanska rivijera, za oba finalna turnira, koji će biti održani od 8. do 10. marta. To je, praktično, i jedina razlika u odnosu na prošlogodišnje finalne turnire u Budvi, kada je tehnički organizator bio Odbojkaški savez Crne Gore.

Budvani su, naime, jedini dostavili ponudu za organizaciju finalnih turnira, i u ponudi naveli da će snositi samo troškove dvorane za sva tri dana, od 8. do 10. marta.

Svako od učesnika će sam plaćati smještaj u Budvi u slučaju plasmana u finale (mada je teško očekivati da će se bilo ko odlučiti na taj trošak, s obzirom na finansijsku situaciju u klubovima i činjenicu da je Podgorica najudaljeniji grad odakle dolaze tri učesnika finalnog turnira koji imaju šansi da se domognu finala), a svi klubovi će na ravne časti podijeliti troškove službenih lica.

Naknadno će određene satnice turnira.

Parovi

Žene

Morača - Budva

Luka Bar - Budućnost Zetatrans

Muškarci

Jedinstvo - Budvanska rivijera

Mornar - Budućnost

Bonus video: