Federiko Moća pisac bestselera za mlade otvara Zimski salon

Romani Federika Moće “Tri metra iznad neba” , “Želim te” i “Čovjek koji nije želio da voli“ za crnogorsko tržište objavljeni su u izdanju izdavačke kuće Nova knjiga
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2013. 08:31h

Peti zimski salon knjige “Booka 2013” večeras u 18 sati otvoriće italijanski pisac, gradonačelnik, scenarista i režiser Federiko Moća u Gradskoj knjižari u Podgorici.

Nakon otvaranja V Zimskog salona knjige održaće se promocija Moćinih knjiga ''Tri metra iznad neba'', ''Želim te'' i ''Čovjek koji nije želio da voli'' koje je objavila izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice. O Moćinim knjigama pored autora govoriće Bogić Rakočević književnik i književni kritičar i Jelena Krsmanović urednica izdavačke kuće Nova knjiga.

Pored Moće, na svečanosti će govoriti i gradski sekretar za kulturu Opštine Podgorica Hamdo Kočan i urednica V Zimskog salona knjige Jelena Krsmanović. Romani italijanskog pisca bestselera Federika Moće “ Tri metra iznad neba” , “Želim te” i “Čovjek koji nije želio da voli “ za crnogorsko tržište knjige objavljeni su u izdanju izdavačke kuće Nova knjiga iz Podgorice. Ova tri romana biće promovisana na Zimskom salonu knjiga 11. februara, a promociji će prisustvovati i autor koji će i otvoriti Salon knjiga.

Romani italijanskog pisca bestselera Federika Moće “ Tri metra iznad neba” , “Želim te” i “Čovjek koji nije želio da voli “ za crnogorsko tržište knjige objavljeni su u izdanju izdavačke kuće Nova knjiga iz Podgorice

“Čovjek koji nije želio da voli” je prvi roman za odrasle proslavljenog italijanskog pisca, za koji se smatra da predstavlja novu etapu u pisanju autora čije su knjige do sada čitali milioni mladih ljudi. Ipak, za ovaj roman Moća je u nedavno objavljenom intervjuu koji je ekskluzivno dao za “Vijesti” kazao da ova knjiga nije revolucija u njegovom pisanju, već prirodni rast sentimentalnog putovanja.

“Meni je izgledalo sasvim prirodno da će oni koji su počitali moje prethodne romane, stići na neki način do ove tačke kada se novi protagonist suočavaju sa drugačijim pitanjima, gdje odrasli ljudi sa potpuno novim karakteristikama u odnosu na prethodne, vole na drugačiji način”, kazao je Moća.

Bonus video: