Duhovno obogatite seksualni život: Ljepota tantričkog seksa

Ovog Dana zaljubljenih iznenadite partnera umijećem tantričkom seksa. Za početak, savladajte tehniku tantričkog dodirivanja
6 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2013. 09:23h

Cilj tantričkog duhovnog pristupa seksu je da obogati um i dušu i doživjeti izuzetan sensualni užitak. Možda vam se čini da se dodirrivanje na način koji propisuje tantra ne razlikuje od drugih vrsta dodira, ali važno je znati da razlika postoji. U tantričkom seksu prioritet se stavlja na produbljenje seksualnog uzbuđenja. Mnogo vremena se posvećuje milovanju za kojim slijedi snošaj u vrlo sporom ritmu.

Ovog Dana zaljubljenih iznenadite partnera umijećem tantričkom seksa. Za početak, savladajte tehniku tantričkog dodirivanja, koje u knjizi “Seksopedija – Umjetnost dobrog seksa” opisuje autorka En Huper.

1. Lagano se dodirujte. Prvo na jednom mjestu izvodite kružne pokrete, a zatim idite dolje i gore po tijelu. Izbjegavajte genitalije i grudi. Lagano se dodirujte oko 15 minuta, odmorite, te potom nastaviter dodirivanje sljedećih 15 minuta. Kasnije tokom večeri se ponovo dodirujte pola sata.

2. Ležite jedno pored drugog u položaju dvije kašike. Lezite u tišini. Nemojte se stimulisati (ako ste baš pred velikim iskušenjem, lezite tako da vam se čela dodiruju, a da su vam tijela malo razmaknuta).

3. Sljedećeg dana jedno drugom milujte grudi. Laganim kružnim pokretima milujte prsa ili dojke. Prvo kružite tako da se dlanovi približavaju, a zatim kružite u obratnom smjeru.

4. Potom pređite na genitalije. Krenite od donjeg dijela genitalija i lagano vucite prste ili ruke prema naprijed. Budite vrlo nježni. Dodirujte stidnicu ili penis po čitavoj dužini i ne izostavljajte testise, međicu (zonu između anusa i i testisa), rodnicu, stidne usne i klitoris.

5. Posvetite sat vremena međusobnom milovanju genitalija, a zatim pet minuta odmorite. Tada lezite nepokretni, žena neka bude na vrhu, penis u njenoj vagini i miruje tako sve dok njegova erekcija ne oslabi.

Bonus video: