Još tri medalje za mlade crnogorske karatiste

Uspješan nastup imao je mlađi senior Vuk Šuković, koji je u kategoriji preko 76 kilograma osvojio peto mjesto
1 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2013. 15:13h

Još jedan sjajan nastup imali su crnogorski karatisti na 40. Evropskom prvenstvu za kadete i juniore i 5. Evropskom kupu za mađe seniore u Konji (Turska) - naši takmičari danas su osvojili srebro i dvije bronze, pa se riznica povećala na pet odličja, nakon zlata i bronze u prva dva dana.

Srebrnu medalju osvojila je Jelena Maksimović u konkurenciji mlađih seniorki (disciplina do 60 kilograma), u konkurenciji mlađih seniora Vladimir Jović je bio treći (-68 kg), a u istoj konkurenciji, samo u disciplini preko 78 kg Vuk Šuković zauzeo je 5. mjesto, izgubivši borbu za medalju.

U ekipnom nastupu kata tim u sastavu: Dragoljub Vukotić Marko Vratnica i Boris Zečević osvojio je bronzanu medalju.

"Veoma uspješan nastup u obje konkurencije, jedan od najboljih ako ne i najbolji nastup reprezentacije u posljednjih šest godina. Čestitam Savezu na odličnoj organizaciji i zahvaljujem na velikoj podršci u našem radu. Takmičari su pokazali hrabrost, volju i pristup koji je za ponos svih nas u Karate savezu Crne Gore", kazao je selektor Slavenko Bajić.

Zadovoljan je bio i selektor kata tima Jugoslav Bukilić.

"Pokazali smo napredak u odnosu na prethodna takmičenja i nadam se da ćemo nastaviti da pravimo dobre rezultate u katama. Osjetno je bilo da takmičarima fali još iskustva zbog nedostatka jakih turnira, ali su pokazali veliku želju da naprave što bolji rezultat. Sada se okrećemo Balkanskom prvenstvu na kome će učestvovati veći broj takmičara, što će nam omogućiti bolji uvid u formu i ostalih koji nijesu učestvovali na Evropskom šampionatu", istakao je Bukilić.

U prva dva dana takmičenja u Turskoj Anja Jović je osvojila zlato u konkurenciji kadetkinja, a Adonis Markašević bronzu u juniorskoj konkurenciji.

Bonus video: