Optužnica zakonita za ubistvo bebe

Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Jovović se prvobitno teretila za krivično djelo kršenje porodičnih obaveza, ali je Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo krivično djelo
158 pregleda 12 komentar(a)
Nermin Šišić, Foto: Savo Prelević
Nermin Šišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.06.2018. 07:57h

U Višem sudu u Podgorici juče je vanraspravno krivično vijeće sudije Borisa Savić a, predsjednika Višeg suda, odžalo sjednicu na kojoj se raspravljalo o zakonitosti optužnice protiv optuženih državljanina BIH Nemina Šišića (27) i Jelene Jovović (34) zbog ubistva pentaestomječnog dječaka P.J.

Viši državni tužilac u Podgorici Zoran Vučinić kazao je da dokazi koji su prikupljeni u fazi istrage nedvosmisleno potvrđuju osnovanu sumnju da su izvršili krivično djelo, te da samim tim opravdavaju iznošenje ove krivično-pravne stvari na glavnom pretresu.

Branioci okrivljenih Bojana Jovićević i Miomir Joksimović izjavili su da nemaju primjedbi na zakonitost optužnice, već su to prepustili sudu u na ocjenu. O vjerodostojnosti dokaza u optužnici, odbrana će se izjasniti na glavnom pretresu, ukoliko sud potvrdi optužnicu. Ni okrivljeni Šišić i Jovović nijesu imali primjedbi na zakonitost optužnice.

Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Jovović se prvobitno teretila za krivično djelo kršenje porodičnih obaveza, ali je Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo krivično djelo.

Naredbom o sprovođenju istrage Šišić je osumnjičen da je 4. februara 2018. u Ulici Radosava Burića 71 u Podgorici, u kući osumnjičene Jelene Jovović, ubio dijete, koje je prethodno zlostavljao od novembra prethodne godine do tog dana.

„Tako što je dijete u više navrata udarao šakama u predjelu usana, čupao za uši i stiskao za vrat, da bi 4. februara P. J. zadao više udaraca stisnutim pesnicama u predjelu glave, nanoseći mu teške i po život opasne povrede od kojih je dijete preminulo na Institutu za bolesti djece 5. februara oko 5 časova. Osumnjičena Jovović se teretila za kršenje porodičnih obaveza, jer je od novembra do februara, kršenjem zakonom utvrđenih porodičnih obaveza ostavljala u teškom položaju člana porodice koji nije bio u stanju da se sam o sebi stara.

„Na način što je u više navrata u kući ostavljala svoje dijete staro 15 mjeseci nasamo sa okrivljenim Nerminom Šišić, iako je znala da okrivljeni njeno dijete zlostavlja”, piše u naredbi.

Bonus video: