Šuljagić vodio Budvansku rivijeru do nove pobjede protiv Budućnosti

U prvom setu se vidjelo da Budvanska rivijera bez Luke Šuljagića teško može da se nosi i sa oslabljenim podgoričkim sastavom
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2013. 20:25h

Budvanska rivijera je i treći put savladala Budućnost (3:1), lakše nego u prethodna dva duela, čak i u odnosu na prvi koji su u Podgorici dobili 3:0, kada su dva seta bila neizvjesna do kraja.

Izabranici Siniše Reljića su, tako, upisali i devetu pobjedu u isto toliko mečeva, i osigurali prvu startnu poziciju za plej-ofa. Podgoričani su doživjeli treći poraz i propustili priliku da eventualnom pobjedom vrate neizvjesnost u borbi za prvo mjesto...

Večerašnji meč je pokazao da Budućnost bez Marka Vukašinovića (bio je odsutan zbog obaveza na fakultetu u Beogradu) nije ista ekipa, koja ima velike probleme na prijemu (mladi Babić se nije snašao u toj ulozi), zbog čega se ruši i sva koncepcija u napadu.

Sa druge strane, u prvom setu se vidjelo da Budvanska rivijera bez Luke Šuljagića teško može da se nosi i sa oslabljenim podgoričkim sastavom. Libero Ivan Rašović je, kao i uvijek, odradio svoj dio posla na prijemu i odbrani, dobro je taktički servirao, ali je napad bio okrnjen, i zbog toga što je primač Božidar Ćuk igrao na korekciji.

Kada je Šuljagić, koji je trebalo da bude na poštedi u ovom meču zbog povrede skočnog zgloba, zaigrao od drugog seta, a Ćuk se vratio na prijem, sve se promijenilo na parketu, od 15:15 u drugom setu na terenu je postojao samo jedan tim, gostujući...

"Odigrali smo kvalitetno tri posljednja seta. Probali smo u prvom setu da odmorimo Šuljagića, ali bez njega se teže igra. Rašović je korektno odigrao poziciju koju je silom prilika morao da igra, ali, jednostavno, morali smo da napravimo neku rotaciju, i to se ispostavilo kao dobro. Mislim da smo odigrali dosta kvalitetnije nego prošli put u Podgorici i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve kvalitetnije", rekao je trener Budvana Siniša Reljić, koji će od ponedjeljka vjerovovatno moći da računa i na Milana Markovića, koji je blizu dogovora o nastavku saradnje sa Budvanima,

Budvani su bolje počeli meč, na 13:8 se činilo da će lako do vođstva, ali je uslijedio preokret. Serijom 6:0 (od čeka su četiri uzastopna poena bila na bloku, po dva Hamzagića i Ječmenice), Budućnost je povela 14:13, a na 14:14 novom serijom od 4:0 je na 18:14 prelomila set.

U drugom setu je neizvjesnost trajala do 15:15, kada su Budvani uzeli pet poena u nizu (tri iz bloka, dva Vujovića i jedan Milića) i uhvatili zalet ne samo za izjednačenje u setovima, već i za pobjedu.

Šampion je u trećem i četvrtom setu bio silan, u svim segmentima igre, dozvolivši domaćinu da osvoji tek ukupno 26 poena...

"Čestitam Budvanskoj rivijeri i izvinjavam se publici koja je došla na derbi, jer mi nijesmo bili na nivou na kakvom treba da budemo. Nijesam znao da će nas toliko poremetiti odsustvo Vukašinovića, ali bez njega se nijesmo snašli na prijemu. U prvom setu smo to nekako uspjeli da izbalansiramo, kasnije nijesmo imali rješenja za njihov taktički servis, a kao posljedica toga je došao njihov dobar blok i naš slabiji napad sa kraja. Odmah ćemo morati da napravimo analizu ove utakmice", rekao je trener Budućnosti Zoran Vukčević.

U drugom meču današnjeg programa, Jedinstvo je u Bijelom Polju savladalo Mornar 3:0 (25:23, 25:18, 25:19), i upisalo treću pobjedu, svaku protiv Barana. Mornar je upisao i deveti poraz.

Budućnost – Budvanska rivijera 1:3 (25:19, 18:25, 11:25, 15:25)

Podgorica – Srednja Medicinska škola. Gledalaca: 100. Sudije: Simonovska (Bar) i Kovačević (Podgorica). Poeni iz napada: Budućnost 33, Budvanska rivijera 51. Poeni iz bloka: Budućnost 11, Budvanska rivijera 16. Poeni iz servisa: Budućnost 2, Budvanska rivijera 6. Greške: Budućnost 21, Budvanska rivijera 23.

Budućnost: Milovanović, Babić 2, Medojević (libero), Lakčević, Bošković 3, Radulović, Ječmenica 7, Đuranović 5, Hamzagić 18, Bojić 9, Radović, Strugar 2.

Budvanska rivijera: Ćaćić 15, Papović (libero), Ćuk 16, Rašović 1, Radonić, Vujović 4, Milić 12, Šuljagić 18, Maksimović 7.

Galerija

Bonus video: