Markašević osvojio bronzanu medalju

On je u kategoriji do 55 kilograma, u meču za treće mjesto, savladao njemačkog reprezentativca 4:1.
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2013. 17:38h

Crnogorski karatisti su nakon kadetskog zlata Anje Jović, nastavili niz sjajnih rezultata i u konkurenciji juniora na 40. Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u turskoj Konji.

Junak drugog dana bio je Adonis Markašević sa bronzom osvojenom u kategoriji do 55 kilograma. Član ulcinjskog Čempiona, Markašević je u borbi za bronzu savladao Njemca Fuhsa (4:1).

Prethodno je u drugom krugu repasaža ubjedljivo bio bolji od Belgijanca Belaraja (7:0).

Markašević je bio slobodan u prvom kolu, u drugom je sa 4:1 savladao Švajcarca Deltroza, da bi u četvrtfinalu izgubio od evropskog šampiona, Hrvata Borana Beraka, koji ga je osvajanjem titule povukao u drugi krug repasaža.

"Nisam očekivao da baš mogu do medalje, iako sam vrijedno trenirao u klubu i na pripremama reprezentacije. Očigledno da je presudila moja velika želja da osvojim medalju na velikom takmičenju. Ostvario mi se taj san, zahvalan sam na tome selektoru Dragoljubu Fatiću i treneru u klubu, Leki Markiću", kazao je Markašević, koji je 2010. godine bio prvak Balkana.

Za razliku od Markaševića, Vido Kopitović u kategoriji do 76 kilograma i Dragoljub Vukotić u katama su izgubili mečeve za bronzanu medalju.

Kopitović je u direktnom duelu za bronzu izgubio od Makedonca Viktora Krstevskog 3:0. Prethodno, sin proslavljenog crnogorskog karatiste Dragoljuba Kopitovića, prošetao se do polufinala, a tu je stao pred Dancem Kevinom Korteom.

Njegov klupski drug iz Budućnosti, Vukotić, poražen je u četvrtfinalu od budućeg šampiona iz Rusije, Maksima Ksenofontova, a u drugoj rundi repasaža je preglasavanjem savladao Slovaka Boreckog, da bi u meču za bronzu preglasavanjem izgubio od Engleza Navinkumara Patela.

"Rezultat Adonisa je potvda da se u Ulcinju trenira dobar karate, jer je prikazao odlične borbe u žestokoj konkurenciji. Nedostajalo mu je iskustva za još bolji rezultat, ali njegovo vrijeme tek dolazi. Osataje žal što Kopitović i pored odlične forme nije osvojio medalju, ali je iskazao raskošan talenat i u narednom periodu od njega možemo očekivati uspjehe. S obzirom na formu i atmosferu u reprezentaciji, nadamo se medaljama i u konkurenciji mlađih seniora i seniorki", optimista je Fatić.

Sjutra, posljednjeg dana takmičenja u Konji na programu su nastupi juniorskih kata timova i takmičenje u Evropskom kupu za seniore do 21 godine.

Bonus video: