Šta sve može da utiče na vašu vezu

Institut za istraživanje društva univerziteta u Mičigenu je došao do otkrića da su šanse za raskid 20% veće ukoliko imate prijateljski odnos sa majkom vašeg izabranika.
0 komentar(a)
brineta, djevojka, momak, ljubav, Foto: Shutterstock.com
brineta, djevojka, momak, ljubav, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.02.2013. 09:34h

Nedavno je objavljeno istraživanje u kome se tvrdi da premalo ili previše sna može imati ogroman uticaj na vaš odnos sa partnerom. Zvuči čudno, zar ne? Ali slatki snovi nisu jedino što može da sabotira vaš ljubavni život. Evo još 6 uvrnutih faktora – a svi su, vjerovali ili ne, potvrđeni istraživanjima – koji mogu da budu krivi za nezgodacije u vezi.

1. Vaša težina

Istraživači sa Univerziteta u Tenesiju su posmatrajući oko 200 svježe vjenčanih parova zaključili da su oba supružnika zadovoljnija vezom kada je broj kilograma ljepše strane manji od kilograma jače strane. Faktori poput depresije i zarade su otpisani (!?). Ali da li je ovo stvarno razlog da se žene bace na dijetu? Mi i dalje vjerujemo da su ljudi najsrećniji u vezi u kojoj su prihvaćeni i voljeni onakvi kakvi su!

2. Roditelji vašeg partnera

Institut za istraživanje društva univerziteta u Mičigenu je došao do otkrića da su šanse za raskid 20% veće ukoliko imate prijateljski odnos sa majkom vašeg izabranika. Tako da ako niste bliski sa njegovom mamom, to može da bude i dobra stvar za vašu vezu. Ko bi rekao!

3. Putovanje do posla

Probijanje kroz gužvu u prevozu svakog jutra ili večeri povećava vaš stres, što može uticati na vaš privatni život. Rizik od raskida je veći za čak 40% ukoliko svakog dana putujete do posla i nazad tokom gradskog špica.

4. Kontracepcija

Kontraceptivne pilule sprečavaju trudnoću, a možda i raskide. Prema jednom istraživanju, žene koje su na piluli u momentu upoznavanja svog partnera, vjerovatnije će ostati u vezi za razliku od onih koje nisu uzimale pilule tada. Razlog ovome? Zaključeno je da one koje ne uzimaju kontraceptivne pilule imaju tendenciju da ocjenjuju potencijalne momke na osnovu površnih osobina, kao što je fizički izgled i koliko su dobri u krevetu.

5. Mobilni telefon

Na univerzitetu iz Eseksa su zaključili da vaši smart telefoni mogu da sabotiraju vašu vezu, čak i kada ih ne koristite. Parovi koji stalno koriste svoje telefone su izjavili da imaju manje povjerenja u svoje partnere i ne dobijaju od njih mnogo povratnih emocija.

6. Vaš pas

Studije su pokazale da posjedovanje psa može biti loše po vezu. Zapanjujućih 28% od ispitanih muškaraca i žena koji su sami, je izjavilo da se ne bi upuštali u vezu sa nekim ko ima psa ljubimca. Maler za one koji uživaju u društvu ovih životinja.

Bonus video: