Stiže račun za pomade: Savjet odlučuje o razrješenju Romine Vlahović

U saopštenju koje potpisuje predsjednik Tužilačkog savjeta, navodi se da je predloženo i pokretanje disciplinskog postupka protiv Vlahović
12 komentar(a)
Cosmetics Market, Foto: Luka Zeković
Cosmetics Market, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.02.2013. 18:12h

Tužilački savjet donio je odluku o pokretanju postupka za razrješenje Romine Vlahović, kao i odluku o privremenom udaljenju do okončanja postupka razrješenja sa funkcije zamjenika državnog tužioca.

U saopštenju koje potpisuje predsjednik Tužilačkog savjeta Veselin Vučković, navodi se da je na prvoj ovogodišnjoj sjednici predloženo i pokretanje disciplinskog postupka protiv Vlahović.

Vlahović se tereti da je počinila krivično djelo sitna krađa, utaja i prevara, a zbog toga joj je za 6. mart zakazano suđenje. Proces će voditi sudija Osnovnog suda Maja Zeković.

Optužni predlog protiv Vlahović podnijet je 1. februara. Tužilaštvo joj na teret stavlja da je 12. januara u Podgorici u "Kozmetiks marketu" ukrala dva kozmetička proizvoda male vrijednosti.

Zamjenica tužioca zatečena je u "Kozmetiks marketu" kod Sahat-kule, dok je stavljala skupe kreme u kutije jeftinijih, koje je zatim plaćala na kasi i odlazila iz prodavnice.

Vlahović je snimljena bezbjednosnom kamerom dok prepakuje pomade.

Osim protiv Vlahović, Savjet je predložio pokretanje disciplinskog postupka i protiv zamjenika ODT u Baru.

Oboje će se pred disciplinskom komisijom naći zbog disciplinske povrede iz člana 41 stav 2 tačka 1 Zakona o državnom tužilaštvu.

“Predlozi su ocijenjeni kao osnovani i biće dostavljeni Disciplinskom vijeću na dalji postupak i odlučivanje”, piše u saopštenju.

Član Zakona o državnom tužilaštvu, koji su Vlahović i njen kolega iz Bara povrijedili glasi - “državni tužilac ili zamjenik vrijeđa ugled tužilačke funkcije, naročito ako dolazi na rad i u kontakt sa strankama u stanju koje nije primjereno vršenju tužilačke funkcije (alkoholisano stanje, stanje pod uticajem opojnih droga i slično)”.

Isti zakon, između ostalog, propisuje i da se državni tužilac ili zamjenik razrješava dužnosti i ako je osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje tužilačke funkcije.

Bonus video: